Nieuws
15 mei 2022
Rabo Smartbuilds: met tijdelijke, duurzame en betaalbare huurwoningen het woningtekort te lijf

De prijzen van koopwoningen stijgen en huurwoningen zijn lastig beschikbaar. En het ziet er niet naar uit dat dit op korte termijn verandert. Dat komt onder meer doordat er te weinig betaalbare woningen worden gebouwd. Bouwmaterialen worden steeds duurder en het kan lang duren voordat grond beschikbaar komt voor woningbouw. Rabobank is daarom bezig met de oprichting van Rabo SmartBuilds. Dit biedt met tijdelijke, betaalbare huurwoningen een oplossing voor de dringende woningbehoefte en het draagt bij aan levendige lokale gemeenschappen.

Rabo SmartBuilds-woningen: flexibel, tijdelijk en vergelijkbaar met ‘reguliere’ huizen

De huurwoningen moeten vooral komen op gemeentelijke grond waar reguliere woningbouw voor een langere periode niet kan of mag. Rabo SmartBuilds-woningen worden voor 90 tot 95 procent in de fabriek gebouwd met duurzame, hoogwaardige materialen. Ze zijn CO2- en stikstofvriendelijk en gasloos. Het gaat om volwaardige woningen, die te vergelijken zijn met ‘reguliere’ huizen. Rabobank spreekt daarom ook wel over permanente woningen, maar dan met een flexibele ondergrond. Zo draagt de bank direct bij aan de leefkwaliteit van veel Nederlanders en op langere termijn aan een gezonde woningmarkt en een duurzame samenleving.

Bijdragen aan oplossing woningtekort in jouw gemeente?

Rabobank wil in deze fase van Rabo SmartBuilds graag in contact komen met gemeenten die kansen en mogelijkheden zien voor het concept. Zodra bekend is waar Rabo SmartBuilds-woningen kunnen worden ontwikkeld, deelt de bank de aanmeldprocedure voor huurders. Op dit moment is het dus nog niet mogelijk om je als geïnteresseerde huurder te melden. Ben je werkzaam bij een gemeente die geïnteresseerd is in dit concept en met Rabobank in gesprek wil? Neem dan contact op met de directeur van de lokale Rabobank bij jou in de regio. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Rabo SmartBuilds? Vul dan het contactformulier in.

Bekijk overzicht