Nieuws
18 november 2022

BRISK: dynamische woonplek aan Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost. Eerste appartementen in verkoop

270 huur- en koopwoningen, ruim 3.000 vierkante meter kantoorruimte, een maatschappelijke voorziening en 144 parkeerplaatsen. Nieuwbouwproject BRISK in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost is een gebouw van de grote getallen. De bouw is gestart. Op vrijdag 18 november zijn de eerste 36 appartementen in verkoop gegaan. De prijzen: vanaf circa 305.000 euro (v.o.n.), inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht.

BRISK, Amsterdam Zuidoost: vijf gebouwen met woningen en kantoren, fraaie binnentuin

BRISK verrijst aan de Hettenheuvelweg en komt in de plaats van een kantoorgebouw. Het nieuwbouwcomplex bestaat uit vijf gebouwen, met woningen en kantoren. Tussen die vijf gebouwen in komt een aantrekkelijk groen binnenterrein, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen veilig buiten kunnen spelen. Over ‘groen’ en ‘buiten’ gesproken. BRISK komt áán het Hondsrugpark, het langgerekte park waar de nieuwe stadswijk zijn naam aan te danken heeft. Je loopt het gebouw uit en je geniet van de vele bomen en planten, fijne zitplekken en kronkelige paden, waar je kunt ontspannen, sporten en met vrienden afspreken.

Koop, sociale huur en middeldure huur aan het Hondsrugpark in Amsterdam

Het project krijgt 259 appartementen en 11 stadswoningen. Van de appartementen zijn er 187 bedoeld voor de verhuur. Ruim de helft daarvan valt in de sociale huursector, de rest is middeldure huur. De overige woningen (72 appartementen en dus 11 stadswoningen) zijn koopwoningen.

Eerste appartementen in verkoop

De eerste 36 appartementen zijn op vrijdag 18 november in verkoop gegaan. Deze appartementen liggen op de etages 10 tot en met 15 van de hoge toren van BRISK. Het gaat om twee- en driekamerwoningen met een eigen buitenruimte. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken, een comfortabele badkamer en een apart toilet. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 41 tot 71 vierkante meter. De oplevering is inclusief sanitair en tegelwerk, exclusief keuken. De prijzen lopen uiteen van ongeveer 305.000 tot circa 503.000 euro. Op de projectsite vind je de prijsindicaties per woningtype. Alle prijzen zijn vrij op naam en inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht. Een parkeerplaats in de onderliggende garage koop je er apart bij. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BRISK? Ga dan naar de projectsite en maak een account aan. Dan kun je ook meteen je voorkeuren en wensen aangeven. Het is nog niet bekend wanneer de verhuur start. Dat gebeurt in de regel pas als de oplevering in zicht is.

Gasvrij, duurzaam en natuur-inclusief

De woningen in BRISK worden gasvrij, duurzaam en natuur-inclusief. Zo wordt regen opgevangen via waterbuffers, krijgen de gevels circulaire keramische tegels en worden de daken voorzien van groen (sedum) en zonnepanelen.

Hondsrugpark: van kantorenwijk naar levendige stadswijk

Hondsrugpark is niet een wijk die in een onbebouwde polder uit de grond wordt gestampt. Nee, het gebied tussen de Johan Cruijff ArenA en de IKEA in Amsterdam Zuidoost is nu vooral nog een kantorengebied. Maar dat verandert in hoog tempo. Oude kantoorgebouwen maken plaats voor stijlvolle woontorens, fijne werkplekken en voorzieningen als winkels en koffietentjes. Kloppend hart van deze nieuwe stadswijk wordt het Hondsrugpark, dat wel zeven voetbalvelden groot is en waar de nieuwe wijk de naam van draagt.

Bekijk overzicht