Nieuws
20 juni 2022

Nieuw woningaanbod in Vechtrijk (Weespersluis): nieuwbouw in oude stijl, aan een park of singel

Fraaie herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen met een historische uitstraling, aan een groot park of aan een singel. Je vindt ze binnenkort in een nieuwe fase van de geliefde nieuwbouwontwikkeling Weespersluis bij Weesp. Het gaat om 69 woningen in het vestingstad-achtige deelgebied Vechtrijk (fase 3A1). De woonoppervlaktes lopen uiteen van 95 tot maar liefst 182 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 515.000 euro (v.o.n.). 

Nieuwe fase Vechtrijk, Weespersluis: wonen aan singel of park

De woningen van Vechtrijk 3A1 liggen aan een singel of direct aan het nieuwe Weespersluispark. Hier heb je alle ruimte om te wandelen of hard te lopen, of om in de zomer met je kinderen te picknicken. Terwijl jij alvast je kleedje uitspreidt en de broodjes uit je mand haalt, zijn zij lekker met de bal aan het spelen of aan het ravotten. Over buiten gesproken. Een deel van de woningen ligt aan een singel, met fraaie bomenrijen en licht aflopende oevers. Er zijn ook woningen die aan meer intieme straatjes liggen. Daar is de sfeer weer wat meer vestingstad-achtig, zoals ook op andere plekken in Vechtrijk.

Herenhuizen en tweekappers met historische uitstraling

De woningen in deze nieuwste fase krijgen een historische uitstraling, met elementen uit het zeventiende- en achttiende-eeuwse Oudhollandse classicisme, en de negentiende-eeuwse fin de siècle architectuur. Die historiserende buitenkant is wat het is: buitenkant. Van binnen kun je het niet eigentijdser krijgen, met alle gemak, comfort en energiezuinigheid die je van een modern huis mag verwachten. Alle woningen hebben een fijne tuin. Om die reden, en vanwege het park en het vele groen in de directe woonomgeving, is dit een ideale buurt voor (jonge) gezinnen.

Woningaanbod vanaf 515.000 euro

Het aanbod bestaat uit herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen. De herenhuizen zijn 95 tot 181 vierkante meter groot en hebben koopsommen van 515.000 tot 875.000 euro (v.o.n.). De tweekappers hebben woonoppervlaktes van 136 tot 160 vierkante meter. De prijzen lopen uiteen van 740.000 tot 925.000 euro (v.o.n.).

Meer weten? Meld je aan als belangstellende

Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan als belangstellende via deze pagina op de projectsite. Dan ontvang je vanzelf het laatste nieuws en hoor je ook wanneer de verkoop start.

Vechtrijk: de sfeer van een charmant vestingstadje aan de Vecht

Vechtrijk is het centrum van Weespersluis en krijgt de uitstraling die daarbij past. De architectuur is geïnspireerd op de typisch Hollandse dorpen langs de Vecht. Die charme zie je terug in de uitstraling van de woningen, de hoge plafonds, de nostalgische geveldetails, de knusse straatjes, het vele water en de groene oevers. Wonen in Vechtrijk voelt als wonen in een charmant vestingstadje aan de Vecht. Een vestingstadje waarin bovendien altijd wel iets te beleven is. Aan en nabij de haven komen bijvoorbeeld een supermarkt, kleine winkels en een gezondheidscentrum. Ook is er ruimte voor horeca. Je doet je boodschappen dus gewoon om de hoek, net als je vrijdagmiddagborrel.

Weespersluis: groen en waterrijk woonlandschap, op 10 minuten van Amsterdam

Weespersluis is een groen en waterrijk woonlandschap, nabij de historische vestingstad Weesp. Je woont hier op tien autominuten van Amsterdam en op een kwartier met de trein. Weesp heeft een schilderachtig stadscentrum, met gezellige winkels en sfeervolle restaurants en terrassen. Een groot deel van Weespersluis is gereserveerd voor natuur en water. Er komen drie stadsparken, een groot landschapspark en een grote waterplas: de Gouw.

Bekijk overzicht