Nieuws
20 januari 2023

Nu in presale: appartementen in Elzenhagen Zuid (Amsterdam Noord), de tuin van de stad. Vanaf € 355.000

Het wordt een wijk met zo’n 1.800 nieuwbouwwoningen (koop en huur), deels omringd door groen, op fietsafstand van natuur- en poldergebied Twiske-Waterland. Elzenhagen Zuid in Amsterdam Noord wordt niet voor niets ‘de tuin van de stad’ genoemd. De presale van de eerste 73 koopappartementen is onlangs gestart. De prijzen: vanaf 355.000 euro (v.o.n.), op basis van jaarlijkse canon.

Nu in presale: appartementen in Elzenhagen Zuid, vanaf 355.000 euro

De appartementen die nu in presale zijn, bevinden zich in drie gebouwen: Parkvilla 6, Parkvilla 7 en Parkvilla 14. Gezamenlijk wordt dit project ‘Parkvillaz’ genoemd. Het gaat dus om 73 woningen: appartementen, dubbele benedenhuizen en penthouses. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 58 tot maar liefst 182 vierkante meter, verdeeld over twee, drie of vier kamers. De woningen worden opgeleverd met een complete keuken en fraai sanitair. Elke woning heeft een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon, parkterras of dakterras. Die buitenruimtes zijn 12,5 tot 46 vierkante meter groot. De prijzen lopen uiteen van 355.000 tot 1.020.000 euro (v.o.n.), op basis van een jaarlijkse canon. Je kunt er ook voor kiezen die canon af te kopen.

Parkeerplaats, deelmobiliteit en openbaar vervoer

Als koper van een appartement in een van de parkvilla’s heb je de mogelijkheid een parkeerplaats te kopen in een nabijgelegen garage. Daar is ook deelmobiliteit aanwezig. Maar ook zonder auto kom je vanuit Elzenhagen Zuid overal. Metrostation Noord ligt om de hoek en van daaruit ben je zo op Amsterdam Centraal Station of elders in de stad.

Elzenhagen Zuid: groene wijk aan het water, nabij metrostation Noord

Elzenhagen Zuid verrijst direct naast metrostation Noord. De rest van de stad, zoals het centrum, is dus gemakkelijk en snel bereikbaar. De nieuwe wijk wordt voor een deel omringd door een nieuw park en ligt tussen het Noordhollandsch Kanaal en de Noord-Zuid Lijn. Behalve woningen komen er in Elzenhagen ook allerlei voorzieningen, zoals scholen, een sporthal en een cultureel centrum. Een nieuwe atletiekbaan ís er al. Elzenhagen Zuid bestaat uit 3 deelgebieden, met elk een eigen karakter: de Singelstrook, de Zuidbuurt en de Noordbuurt. De gebouwen met de appartementen die nu in presale zijn, bevinden zich in de Zuidbuurt.

Zuidbuurt: wonen in een parkachtige omgeving

De Zuidbuurt wordt een woongebied met parkachtig groen. In dit deelgebied komen 16 parkvilla’s, waarvan de eerste 3 dus in presale zijn. In totaal krijgt de Zuidbuurt circa 375 woningen, zowel koop als huur. Je hebt in de Zuidbuurt het gevoel in een park te wonen. De Zuidbuurt wordt autovrij. Het wordt dan ook een fijne plek om rustig te wonen, en voor kinderen om buiten te spelen.

Noordbuurt: koopwoningen, huurwoningen en creatieve broedplaatsen

De Noordbuurt krijgt zo’n 850 woningen, verdeeld over 6 gebouwen. Het gaat om een mix van huur en koop, compact en riant. Op termijn gaat de gemeente hier ook zelfbouwkavels uitgeven. Verder is er ruimte voor creatieve broedplaatsen. De buurt ligt tussen het Stationsgebied en het Noordhollandsch Kanaal. Met de metro ben je zó in het centrum. De verkoop van de eerste woningen in de Noordbuurt start naar verwachting nog dit jaar (2023).

Singelstrook: huurappartementen met uitzicht, nabij metrostation

De Singelstrook krijgt ongeveer 325 huurappartementen, voor een deel in hogere torens met uitzicht over een groot gedeelte van Amsterdam Noord. Met de Noord-Zuidlijn om de hoek ben je binnen 10 minuten in de binnenstad. De bouw is volop bezig. De eerste opleveringen worden begin 2024 verwacht. Je kunt je nog niet inschrijven voor de huurwoningen.

Interesse? Schrijf je in via de projectsite

Heb je belangstelling voor een appartement in de eerste drie Parkvilla’s van Elzenhagen Zuid? Ga dan naar de projectsite, maak een account aan en geef aan naar welke woning(en) jouw voorkeur uitgaat. Je hoort dan ook als eerste wanneer de daadwerkelijke verkoop van start gaat.

Bekijk overzicht