Nieuws
23 januari 2023

Weer zelfbouwkavels beschikbaar op Centrumeiland in Amsterdam. Inschrijven t/m 12 februari

Er zijn weer enkele zelfbouwkavels op Centrumeiland in Amsterdam beschikbaar. Het gaat om 2 kavels voor 1 of 2 woningen, en om 2 kavels voor 3 of 4 woningen. Wil jij zelf je huis bouwen in Amsterdam, al dan niet samen met enkele andere zelfbouwers? Dan is dit je kans. 

Kavels voor individuele zelfbouw en ‘samen in het klein’ op Centrumeiland

Bij kavels waarop 1 woning wordt gebouwd, is sprake van ‘individuele zelfbouw’. Daarbij kan iedereen zich wel iets voorstellen. Dat zijn kavels waarop je je eigen huis bouwt, in Amsterdam meestal aan andere zelfbouwwoningen vast. Bij kavels voor 2, 3 of 4 woningen wordt gesproken over ‘samen in het klein’. Je gaat dan samen met een of enkele andere zelfbouwers aan de slag. Je schrijft je ook met die anderen tegelijk in. Voor welke variant je ook kiest, in beide gevallen kun je een woning maken die helemaal voldoet aan jouw wensen. De uitgifte van de kavels voor individuele zelfbouw en ‘samen in het klein’ verloopt volgens dezelfde procedure.

Inschrijven tot en met zondag 12 februari

De kavels zijn 150, 186, 268 en 333 vierkante meter groot en de prijzen zijn 433.968, 562.766, 581.207 en 594.149 euro (exclusief BTW, erfpacht afgekocht). De inschrijving voor de kavels is op 19 januari gestart en staat open tot en met zondag 12 februari. Je kunt je inschrijven via deze pagina op de website van de gemeente. Daar vind je ook informatie over de voorwaarden en procedure.

Centrumeiland: duurzame stadswijk voor iedereen

Centrumeiland is een van de eilanden waaruit Amsterdam IJburg bestaat. Het is een nieuw stuk land dat uitgroeit tot een groene, duurzame en autoluwe stadswijk voor iedereen. Denk aan gezinnen, jongeren en ouderen. De wijk wordt omringd door water en in het hart komt een park. Ook komen er allerlei voorzieningen, zoals een basisschool, een kinderdagverblijf, horeca en kleine winkels. Kenmerkend voor Centrumeiland is vooral het grote aantal zelfbouwwoningen. Van de circa 1.500 woningen die de wijk uiteindelijk zal tellen, is ongeveer 70 procent zelfbouw. Centrumeiland is daarmee de grootste zelfbouwlocatie van Amsterdam. De wijk is ongeveer 15 hectare groot. Dat komt overeen met circa 23 voetbalvelden.

Bekijk overzicht