Nieuws
26 januari 2023

Bajeskwartier, Amsterdam: nieuwe woontoren The Jay in aanbouw. Nog woningen beschikbaar

Opnieuw is een woontoren in aanbouw genomen in Bajeskwartier, de nieuwe stadswijk die op het terrein van de voormalige Bijlmerbajes vlak bij de Amstel verrijst. Het gaat om The Jay, met 135 compacte tweekamerappartementen. De toren komt op de kop van Bajeskwartier, vlak naast metrostation Spaklerweg. De oplevering wordt in het najaar van 2024 verwacht. Er zijn nog woningen beschikbaar, ook in andere gebouwen in de wijk. Kom zaterdag 11 februari tussen 10.00 en 12.00 uur naar het informatiecentrum en ga in gesprek met het verkoopteam.

Appartementen in Bajeskwartier (Amsterdam): vanaf 372.500 euro

Het nog beschikbare aanbod koopwoningen in Bajeskwartier bestaat uit studio’s en twee-, drie- en vierkamerappartementen, veelal met eigen buitenruimtes. Elke gebouw heeft een gemeenschappelijke buitenruimte in de vorm van een dakterras of een tuin. Alle woningen worden opgeleverd met een mooie keuken met luxe apparatuur en een fraai afgewerkte badkamer. De prijzen beginnen bij 372.500 euro (v.o.n.). De woningen staan op eigen grond. Je betaalt dus geen erfpacht. En doordat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met ingang van 1 januari is verhoogd, vallen meer woningen daar nu onder. Zo kun je profiteren van een extra aantrekkelijke rente.

Duurzaam en energiezuinig wonen

De woningen in Bajeskwartier voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Ze zijn uitstekend geïsoleerd, uitgerust met HR++ glas en voorzien van vloerverwarming die in de zomer je woning ook een paar graden kan koelen. Het energielabel is minstens A+. Dit zorgt voor comfort in huis en scheelt veel op je maandelijkse energierekening.

Makelaar: ‘Nieuwbouw kopen juist nú een slimme keuze’

Dat laatste is een van de redenen waarom een nieuwbouwwoning kopen juist nú een slimme keuze is, aldus de Amsterdamse makelaar Ramón Mossel. “Het kopen van een nieuwbouwwoning is, ondanks de stijgende rente en de hoge energieprijzen, juist nú een slimme keuze. Een nieuwbouwwoning betekent een structureel lagere energierekening in vergelijking met bestaande bouw. Daarnaast is nieuwbouw onderhoudsarm, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.” Maar er zijn nog meer voordelen, aldus Ramón. “Gunstig is ook dat je een nieuwbouwwoning vrij op naam koopt. Je betaalt dus geen overdrachtsbelasting en de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht zijn inbegrepen in de koopprijs. In geval van Bajeskwartier geldt ook nog dat de verkoopprijs inclusief eigen grond is. Dat betekent dat je geen erfpachtcanon betaalt. Iets wat uniek is in Amsterdam.”

Interessante waardestijging nieuwbouwwoning

Maar er is nog iets. “De bouw van nieuwbouwwoningen in Nederland zal in de komende jaren vertraging oplopen. Dit zal resulteren in een nog grotere krapte op de woningmarkt. De vraag naar duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen blijft echter erg groot. Wie nu koopt, woont niet alleen comfortabel, maar kan straks ook een hele interessante waardestijging tegemoet zien. In alle opzichten is nieuwbouw dus een verstandige keuze voor de lange termijn”, besluit Ramón.

Bouwstart The Jay: volgende stap in realisatie groene stadswijk Bajeskwartier

Met de bouwstart van The Jay is weer een stap gezet in de realisatie van Bajeskwartier. Eerder al startte de bouw van 740 andere woningen (koop- en (sociale) huurwoningen) in de wijk. Deze woningen komen onder meer in de gebouwen The Robin, The Finch en The Starling. In 2022 opende verder de nieuwe middelbare school Spinoza20First haar deuren in Bajeskwartier, sinds november brengt Brouwclub Levenslang Amsterdam leven in de wijk, en met ingang van mei (a.s.) ontvangt short stay Hotel Jansen (200 kamers) zijn eerste gasten.

Kom naar het verkoop- en inspiratiecentrum op 11 februari (10.00-12.00 uur)

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden om in Bajeskwartier te wonen? En heb je behoefte aan een vrijblijvend gesprek? Kom dan zaterdag 11 februari tussen 10.00 en 12.00 uur naar de Bajes Lounge, het verkoop- en inspiratiecentrum van Bajeskwartier. Je kunt daar in gesprek met de verkoopmanager, een makelaar, een hypotheekadviseur en een woonadviseur. Meld je graag even aan via info@bajeskwartier.com, zodat rekening gehouden kan worden met je komst.

Bekijk overzicht