Lid worden?

 

Amsterdam Woont is een non-profit samenwerkingsverband van aanbieders van nieuwbouw, renovatiebouw en zelfbouwkavels in de Metropoolregio Amsterdam. Via onze website, e-mailnieuwsbrief en socials kun je je nieuwbouw-, renovatie- en zelfbouwaanbod in Amsterdam en regio onder de aandacht van de consument brengen. Behalve een consumentenplatform zijn we ook een zakelijk netwerk.

Borrels op interessante nieuwbouwlocaties

Meerdere keren per jaar organiseren we voor onze leden B2B-bijeenkomsten op interessante nieuwbouwlocaties, met sprekers en uiteraard een gezellige borrel. Ook kun je rekenen op interessante marktinformatie, die wij alleen aan onze partners verstrekken. Een evenement dat min of meer tussen onze B2C- en B2B-activiteiten in zit, is de Amsterdamse Nieuwbouwprijs, de jaarlijkse publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Wij organiseren dat event in samenwerking met de gemeente Amsterdam, omroep AT5 en Bouwend Nederland.

Lid worden?

Dat kan op twee manieren. Je kunt ons platform gebruiken als marketingtool, maar ook als woningzoeker. En wil je de kracht van Amsterdam Woont maximaal benutten, dan doe je het gewoon allebei. We leggen hieronder uit wat je daarvoor allemaal krijgt en wat je investering is.

Amsterdam Woont als marketingtool

Elke twee weken versturen we een e-mailnieuwsbrief naar (inmiddels) 50.000 ontvangers. Afhankelijk van de categorie waarin je deelneemt, kun je (onbeperkt) artikelen aanleveren bij onze redacteur. Deze berichten worden gepubliceerd op onze nieuwspagina, meegenomen in de nieuwsbrief (ruim 50.000 ontvangers) en gedeeld op onze Facebookpagina (circa 23.000 fans).

Per categorie hanteren we de volgende tarieven:

 • Deelnemer categorie 1, € 5.000,- per jaar
  Corporaties en grote ontwikkelaars/holdings (v.a. 150 woningen per jaar)
 • Deelnemer categorie 2, € 3.000,- per jaar
  Overige woningaanbieders/ontwikkelaars (< 150 woningen)
 • Deelnemer categorie 3, € 1.000,- per jaar
  Ondersteunende deelnemers zonder eigen aanbod
 • Deelnemer categorie 4, € bijdrage in overleg
  Sponsor
 • Deelnemer categorie 5, € bijdrage in overleg
  Gemeente
 • Deelnemer categorie 6, € 2.000,- (tot 10 woningen)
  CPO groep/kleine ontwikkelaars
 • Deelnemer categorie 7, € 2.500,- (tot 15 woningen)
  Makelaar uitgebreid marketing

Interesse of vragen? Neem contact met ons op!
Deelnameformulier Amsterdam Woont als marketingtool

Amsterdam Woont als woningzoeker

We hebben daarnaast onze woningzoeker, waarin je je projecten kunt publiceren. We hanteren drie fases voor publicatie:

 • In voorbereiding
 • Pre-sale
 • In verkoop/verhuur

Behalve deze publicatietool zelf zijn ook de consumentenprofielen die we hiermee kunnen maken, interessant. Als jij aanbod in de zoeker publiceert dat matcht met de woonwensen van ingeschreven consumenten, dan krijgen zij dat aanbod meteen via een matchmail toegestuurd. Op deze manier leg je letterlijk je project op de deurmat bij de consument, vers van de pers! Is onze tweewekelijkse e-mailnieuwsbrief generiek van aard, de matchmail (de naam zegt het al) is dus maatwerk: heel gericht en specifiek.

Het woningaanbod op amsterdamwoont.nl wordt gepresenteerd vanuit een database die beheerd wordt door OSRE.

Per gepubliceerde woning hanteren we de volgende tarieven:

 • € 50,- voor grondgebonden koopwoningen en vrije kavels.
 • € 40,- voor overige woningen (alle huurwoningen en overige koopwoningen: appartementen en penthouses + parkeerplaatsen).

Je betaalt eenmalig per gepubliceerde woning. Hiervoor mag de woning in het systeem blijven tot deze verkocht/verhuurd is. Projecten in voorbereiding en pre-sale zijn gratis, mits de woningen uiteindelijk bij in verkoop/in verhuur gepubliceerd worden.

Interesse of vragen? Neem contact met ons op!
Deelnameformulier Amsterdam Woont als woningzoeker

Per 1 juli 2021 is Amsterdam Woont een zelfstandige vereniging onder de handelsnaam Vereniging Promotie Nieuwbouwwoningen.