Nieuws
17 september 2023

De Brecht, Nieuw-Vennep: gezinswoningen aan een hofje met de kenmerken van een boerenerf

Ruime eengezinswoningen aan een rustig hofje, met kenmerken van een boerenerf, op een steenworp afstand van het centrum van Nieuw-Vennep. Ontdek nieuwbouwproject De Brecht aan de Hoofdweg 1428 in Nieuw-Vennep. De Brecht bestaat uit zeventien woningen met bijzondere details die aan boerenschuren en -erven doen denken. Dat is niet voor niets. De woningen verrijzen op de plek van de voormalige boerderij De Brecht. De bouw is gestart en de verkoop is volop bezig. Er zijn nog woningen beschikbaar. 

Het beste van twee werelden: modern en traditioneel

De Brecht biedt het beste van twee werelden. De woningen voldoen aan alle eisen van nu en zijn gasloos en duurzaam, met energielabel A+++. Dat woont een stuk comfortabeler en je hebt ook nog eens een lagere energierekening. En omdat het nieuwbouw is, heb je in de komende jaren nauwelijks onderhoud. Tegelijkertijd voelt het allemaal aangenaam traditioneel en dorps aan. Dat is te danken aan de opzet als hofje, maar ook aan ‘boerenschuur-details’. Zoals het deels overhangende schuine dak en de houten schuifdeuren. Een nog veel sterkere verwijzing naar de voormalige boerderij is dat de semi-vrijstaande tuinderswoning die ooit op het erf stond, wordt herbouwd.

Tuinderswoning: 145 vierkante meter en charmante geknikte kap

Die nieuwbouw tuinderswoning is circa 145 vierkante meter groot. Kenmerkend is de charmante, geknikte kap, die het huis en het project extra karakter geeft. De tuinderswoning is half vrijstaand en heeft een royale woonkamer, een aparte woonkeuken en op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer. Daarnaast heeft dit huis een aangebouwde berging en een fijne tuin.

Hoekwoningen en tussenwoningen van 130 vierkante meter

Behalve de tuinderswoning krijgt De Brecht hoekwoningen en tussenwoningen. Daarvan zijn er nog diverse beschikbaar. Het gaat om woningen met woonoppervlaktes van circa 130 vierkante meter. Bijzonder is de begane grond, met een scheiding tussen het woonkamer- en eetkamergedeelte. Op de eerste verdieping heb je drie royale slaapkamers en een mooie badkamer. Op de tweede verdieping heb je een vierde slaapkamer en een ruimte met aansluitingen voor de wasmachine en de droger. De tuin ligt op het zuidwesten of het noordoosten.

Bouw gestart, oplevering in derde kwartaal 2024 verwacht

De bouw van De Brecht is inmiddels begonnen. De oplevering is inclusief badkamer en toilet en wordt in het derde kwartaal van 2024 verwacht. Je kunt hier dus over een jaar al wonen.

Fijn wonen met alles in de buurt

Het is heerlijk wonen in De Brecht. Je geniet hier in alle rust van de groene omgeving en omdat je aan een gezamenlijk hofje woont, is gezelligheid altijd in de buurt en kunnen kinderen veilig buiten spelen. Winkels, scholen, restaurants, parken en zelfs een kinderboerderij liggen allemaal op loopafstand. En via de nabij gelegen uitvalswegen ben je snel onderweg richting Amsterdam, Haarlem of Hoofddorp. Reis je liever met bus of trein? Het station is vlakbij en met de snelle R-Net busverbinding sta je in no time op Schiphol of in hartje Amsterdam.

Belangstelling? Neem contact op met de makelaar

Heb je belangstelling voor een van de woningen in De Brecht? Neem dan een kijkje op de projectsite. Of neem contact op met Mooijekind Vleut Makelaars via 023-3033484 of nieuwbouw@mooijekindvleut.nl.

Bekijk overzicht