Nieuws
28 januari 2024

De Krijgsman Muiden: vrij wonen in exclusieve villa's, dicht bij Amsterdam. Ontdek het nog beschikbare aanbod

Riant, exclusief en vrijstaand wonen, aan of nabij het IJmeer, met historische gebouwen, een bos, veel water en de terrasjes van het gezellige Muiden in de directe omgeving. Het kan in De Krijgsman Muiden, het nieuwe woonlandschap op het terrein van een voormalige kruitfabriek in Muiden, niet ver van Amsterdam. Daar zijn in diverse projecten nog schitterende, vrijstaande woningen beschikbaar.

Riante villa’s in De Krijgsman Muiden, allemaal met een bijzondere architectuur

Het gaat om riante villa’s met stuk voor stuk een bijzondere architectuur, al verschillen de stijlen dvan elkaar. Van strak, modern en industrieel tot landelijk. Veel woningen zijn al volop in aanbouw of bijna opgeleverd. Een overzicht:

Bosrand: robuuste, pakhuis-achtige villa’s aan een haventje

De naam zegt het al: de zeven villa’s van project Bosrand komen aan het bos. Het Kruitbos, wel te verstaan. Behalve aan het bos liggen de vrijstaande woningen aan een haventje. En je wandelt langs de wielen (natuurlijke waterpartijen) zo naar de IJmeerdijk. Tegelijkertijd ben je ook snel bij de voorzieningen van het oude Muiden, zoals winkels voor de dagelijkse boodschappen, cafés, restaurants en terrasjes. Mede dankzij het gebruik van baksteen en metaal is de uitstraling van deze villa’s  robuust en ‘pakhuis-achtig’, passend bij de historie van de plek. Er zijn nog enkele villa’s beschikbaar. De woonoppervlaktes zijn ongeveer 174 of 210 vierkante meter, met prijzen vanaf 1.349.476 euro (v.o.n.). De omvang van de percelen varieert van circa 324 tot 608 vierkante meter.

Eilanden West: villa’s met uitgesproken moderne en strakke architectuur

Niet áán, maar ín het Kruitbos komen de 22 villa’s van project Eilanden West. De architectuur is uitgesproken modern en strak. Glas, staal en de kleur zwart domineren, en dat past bij het industriële verleden. Als zijn er ook woningen in zachtere houtkleuren. Je woont hier aan het water en/of in het bos. En waar bomen nog ontbreken, worden ze aangeplant. Dankzij de verdiepingshoge ramen heb je volop daglicht in huis. Tegelijkertijd heb je alle privacy, dankzij de uitgekiende afwisseling van dichte en open vlakken in de gevels. De woonoppervlaktes van de nog beschikbare woningen variëren van circa 167 tot 254 vierkante meter. De kavels zijn ongeveer 341 tot 841 vierkante meter groot. De koopsommen: vanaf 1.265.779 euro (v.o.n.).

Dijkvilla’s: vrij wonen met uitzicht over het IJmeer

Nieuwbouwproject Dijkvilla’s bestaat uit twintig zeer exclusieve villa’s aan de IJmeerdijk. Geen woning is hetzelfde, wat mede te danken is aan het feit dat de villa’s door vijf architecten zijn ontworpen. Materialen, kleuren en vormen, het is bij elke villa weer anders. Je kijkt vanaf de eerste verdieping uit over het IJmeer en pal achter je woning ligt een watergang met een aanlegplaats voor je sloep. Dáár weer achter heb je een heerlijke overtuin, die grenst aan de IJmeerdijk. Die overtuin bereik je via een eigen bruggetje. Hoe bijzonder is dat! De woonoppervlaktes van de nog beschikbare villa’s lopen uiteen van circa 246 tot 296 vierkante meter. De percelen zijn zeer riant: van ongeveer 1.088 tot 1.648 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 2.525.000 euro (v.o.n.).

Het IJland: moderne villa’s bij het IJmeer

Ook de vier villa’s van project Het IJland hebben een overtuin. Deze fraaie, vrijstaande woningen komen op een ‘eigen’ eiland, eveneens dicht bij het IJmeer. Je hebt een eigen aanlegplaats voor je sloep en (dus) extra buitenruimte dankzij de overtuin tegen de IJmeerdijk. Die overtuin is met een bruggetje te bereiken. De vier villa’s krijgen een moderne architectuur en zijn circa 145 tot zo’n 191 vierkante meter groot. De percelen zijn (inclusief de overtuin) 528 tot 719 vierkante meter groot. De koopsommen: vanaf 1.445.000 euro (v.o.n.).

In voorbereiding: rietgedekte villa’s en tweekappers

Er is ook een project met vrijstaande woningen in voorbereiding in De Krijgsman Muiden: daarin komen vijf vrijstaande woningen en tien twee-onder-één-kapwoningen, allemaal met  rieten daken. De vijftien woningen zullen worden gebouwd in deelgebied De Eilanden, waar ook villaproject Eilanden West toe behoort. De uitstraling wordt een combinatie van landelijk en industrieel. Het gaat om woningen met woonoppervlaktes van circa 135 tot ongeveer 185 vierkante meter. De prijzen zijn nog niet bekend.

Meer weten over De Krijgsman Muiden? Kom langs in het informatiehuis of bel het verkoopteam

Wil je meer weten over dit (en ander) nieuwbouwaanbod in De Krijgsman Muiden? Kijk dan op de aanbodpagina op de projectsite voor meer informatie en ga vervolgens in het informatiehuis in gesprek met het verkoopteam. Je kunt dan ook de wijk in met een van de Land Rovers Defender, zodat je een goede indruk krijgt van de sfeer en kwaliteit van dit nieuwe woongebied. Het informatiehuis is op werkdagen open van 13:30 tot 17:00 uur. Het adres: Kruitpad 14 in Muiden (bereikbaar via de A1, afslag Muiden Weesp, volg het bord Muiden-West).

De Krijgsman Muiden: wonen aan of nabij het IJmeer, in een landschap vol historie, nabij Amsterdam

De Krijgsman Muiden verrijst op het terrein van een voormalige kruitfabriek. Het gebied ligt even ten oosten van Amsterdam, dicht bij de historische vesting van Muiden en het schitterende Muiderslot. Het was ooit onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Dat is een serie verdedigingswerken die Amsterdam moest beschermen tegen vijandelijke legers. Van zowel de fabriek als de verdedigingswerken zijn nog mooie restanten bewaard gebleven. Verder kun je in het gebied heerlijk wandelen over bospaden, langs watergangen en waterplassen en door parkachtige gebieden. En wil je even uitwaaien, dan loop je zo naar de IJmeerdijk. Daar kun je volop genieten van het uitzicht over het water.

Bekijk overzicht