Nieuws
15 mei 2023

Nu in verkoop: de eerste 50 woningen van de Oosterlingen. Nieuwbouw in hartje Amsterdam

142 studio’s, appartementen, stadswoningen, lofts en penthouses in hartje Amsterdam. Ontdek nieuwbouwproject de Oosterlingen, op de kop van de nieuwe stadswijk Oostenburg, aan het Lijnbaanplein en de Isaac Titsinghkade. Dit is een van de laatste plekken in de binnenstad waar nieuwbouw mogelijk is. De Oosterlingen bestaat uit zeven markante, groene en duurzame gebouwen. De eerste 50 woningen zijn nu in verkoop, met prijzen vanaf 365.000 euro (v.o.n.). Bijzonder: de woningen staan op eigen grond. Je betaalt dus geen erfpacht.

De Oosterlingen: lage energielasten, bijna elke woning is anders

Bijna elke woning in de Oosterlingen is uniek, met veel aandacht voor ruimtelijkheid, originaliteit en kwaliteit. Lichte woonkamers met veel privacy, grote raampartijen, een duurzame keuken van Häcker of een designkeuken van SieMatic, en een complete badkamer. Je vindt het allemaal terug in de woningen, die ook nog eens van de duurzaamste gemakken zijn voorzien. De beste isolatie, triple glas, vloerverwarming en een WKO-installatie met warmtepomp garanderen een optimaal leefklimaat tegen lage energielasten. Veel woningen hebben een eigen buitenruimte, zoals een dakterras, balkon of loggia. Daarnaast zijn er drie gemeenschappelijke daktuinen waar je je buren kunt ontmoeten.

Prijzen vanaf 365.000 euro. Inschrijven via projectsite tot en met 29 mei (12.00 uur)

Dat het woningaanbod zo gevarieerd is, blijkt ook uit de 50 woningen die nu in verkoop zijn. Het hele scala aan woningtypen komt in deze eerste fase voorbij: studio’s, appartementen, lofts, penthouses en een stadswoning. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 38,9 tot 160,9 vierkante meter. De prijzen variëren van 365.000 tot 1.750.000 euro (v.o.n.). Omdat de woningen op eigen grond staan, betaal je geen erfpacht. Heb je interesse? Ga dan naar de projectsite en schrijf je in. Maak hiervoor eerst een account aan via deze pagina, als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Inschrijven kan tot en met maandag 29 mei (12.00 uur). Op 1 juni worden de woningen toegewezen.

Leefbare omgeving voor mensen en dier

Het ontwerp van de Oosterlingen (door architectenbureau MVRDV) zet in op een leefbare omgeving voor mens en dier: puur, groen, biodivers, circulair en toekomstgericht. Elk gebouw krijgt zijn eigen duurzame gevel, gemaakt van bijvoorbeeld hout, baksteen of microbeton. Of bedekt met begroeiing. Uitgangspunt bij de materiaalkeuze is dat de herkomst lokaal is en dat het – waar mogelijk – herbruikbaar of hergebruikt is.

Veel groen aan gevels, in daktuinen en tussen privé-terrassen

Kenmerkend is verder het vele groen: niet alleen aan de gevels, ook in de drie gemeenschappelijke daktuinen en tussen de privé-dakterrassen. Al dat groen is zodanig gekozen dat de verschillende plantensoorten samen bijdragen aan het voortzetten en versterken van de bestaande flora en fauna in de omgeving. Elk gebouw van de Oosterlingen vormt naast een thuis voor zijn toekomstige bewoners ook een thuis voor vlinders, vogels, bijen en vleermuizen. Dit draagt bij aan de biodiversiteit van de stad. Zo trekken bijenstenen bijen aan die de bestuiving van bloemen, struiken en bomen in de stad verbeteren. En bieden mussenhuizen de beschermde inheemse huismus een veilige plek om te nestelen.

Oostenburg: moderne stadswijk, omringd door water

Vroeger was Oostenburg een industriële stadswerf, tegenwoordig een moderne stadswijk in wording, omringd door water. In de Oosterlingen woon je rustig op een eiland, met de gemakken van de binnenstad om de hoek. De industriële kades en gezellige terrasjes aan het water zorgen voor een bijzondere sfeer en een gevoel van vrijheid. Dit is op en top eilandleven, midden in de stad.

Bekijk overzicht