Nieuws
11 mei 2023

Donderdag 25 mei: open dag ligplaatsen en sloepplekken Sluishuis (Amsterdam)

Rust, ruimte, vrijheid, weidsheid en het centrum van Amsterdam dichtbij. U combineert het allemaal als u op een woonschip bij het iconische woongebouw Sluishuis woont. Aan de 400 meter lange steiger hebben de eerste woonschepen inmiddels hun plek gevonden. Er zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar. Ook zijn er nog sloepplekken te koop. Wilt u er meer over weten? Kom dan donderdag 25 mei naar de open dag, tussen 17.00 en 19.00 uur. Meld u wel aan. Voor de ligplaatsen via deze pagina op de projectsite, voor de sloepplekken via een mail naar de makelaar: sluishuis@sensevastgoed.nl

Ligplaatsen bij Sluishuis, voor woonschepen van maximaal 30 bij 5 meter

De nog beschikbare ligplaatsen zijn 32 bij 7 meter groot. U kunt op deze waterkavels een woonschip aanmeren van maximaal 30 bij 5 meter. Dit woonschip moet volgens het welstandscriterium herkenbaar zijn als ‘van origine varend’. Tegelijkertijd hoeft het schip niet meer varend te zijn. De ligplaatsen hebben immers een woon- en werkbestemming. De prijzen van de ligplaatsen beginnen bij 272.495 euro (v.o.n.). Kiest u ervoor een bestaand woonschip aan te schaffen? Dan woont u voor een prijs vanaf ongeveer 600.000 euro (ligplaats en woonschip) op deze unieke plek aan het water. Kiest u voor een bestaande romp en laat u deze opnieuw opbouwen? Houd dan rekening met een prijs vanaf ongeveer 750.000 euro voor het schip en de ligplaats.

Ook nog sloepplaatsen beschikbaar, met laadvoorziening

Behalve ligplaatsen voor woonschepen zijn rondom Sluishuis ook sloepplaatsen (met elektrische laadvoorziening) gerealiseerd. Het gaat om 54 plekken. Vanaf hier vaart u met uw sloep direct het Buiten-IJ op richting het centrum van Amsterdam of de weidse natuur. U heeft de keuze tussen twee formaten sloepplaatsen, namelijk 6,5 x 3 meter en 6 x 2,75 meter. Er zijn nog enkele sloepplaatsen beschikbaar, met prijzen vanaf 24.995 euro (v.o.n.).

Kom naar de open dag op donderdag 25 mei

De makelaars van Sense Vastgoed vertellen u op donderdag 25 mei (tussen 17.00 en 19.00 uur) graag meer over de lig- en sloepplaatsen. Wilt u meer weten over de ligplaatsen? Meld u dan aan via deze pagina op de projectsite en kies een tijdstip. Wilt u meer weten over de sloepplaatsen? Dan hoeft u geen tijdstip te kiezen. U kunt zich dan gewoon aanmelden door een mail te sturen naar sluishuis@sensevastgoed.nl.

Bekijk overzicht