Nieuws
8 augustus 2022

Eilands' Eigen: wonen op groene eilanden aan de rand van Amstelveen. Presale gestart

Wonen op groene eilanden aan de rand van Amstelveen. Het kan in nieuwbouwproject Eilands’ Eigen – De Scheg Oost. Daar komen zo’n 172 woningen, variërend van eengezinswoningen tot tweekappers en van vrijstaande huizen tot appartementen. De presale is volop bezig, zodat je de woning van jouw voorkeur alvast kunt reserveren. Eind september start de vrije verkoop. De bouw gaat, zo is nu de verwachting, in het eerste kwartaal van 2023 beginnen.

Dorps wonen in Amstelveen, tegen het open landschap aan

Eilands’ Eigen komt op een bijzondere plek, tegen het open landschap aan. Om die reden is ook voor de groene, eiland-achtige opzet gekozen. De nieuwe wijk staat daarmee niet op zichzelf, maar voegt waarde toe aan het bestaande woongebied en verzacht de overgang tussen stad en weidelandschap.

Drie eilanden met woningen, twee met recreatie en natuur

Het project bestaat uit vijf eilanden of ‘eiland-achtige’ buurten, met elk een eigen karakter en sfeer. Op drie eilanden komen woningen, de andere twee eilanden zijn bedoeld voor recreatie en natuur. De bewoonde eilanden worden autoluw; ze zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Een van de twee onbewoonde eilanden, aan de oostkant, wordt via een voetgangersbrug bereikbaar en biedt volop mogelijkheden om lekker van de zon te genieten, een balletje te trappen, te vissen en te zwemmen. Het andere onbewoonde eiland blijft niet alleen onbewoond, maar wordt ook onbereikbaar. Hier krijgt de natuur vrij spel.

Eilands’ Eigen: rijwoningen, geschakelde woningen, tweekappers, villa’s en appartementen

Het woningaanbod op de drie wooneilanden bestaat uit rijwoningen, geschakelde woningen, tweekappers, vrijstaande huizen en appartementen (in kleinschalige gebouwen). De prijzen zijn nog niet definitief vastgesteld, maar er zijn al wel prijsindicaties. De koopsommen van de appartementen (van 59 tot 141 vierkante meter) beginnen bij ongeveer 410.000 euro. Voor de rijwoningen (124 tot 136 vierkante meter) gelden prijsindicaties vanaf ongeveer 745.000 euro. De tweekappers (herenhuizen met woonoppervlaktes van 142 tot 185 vierkante meter) zijn beschikbaar vanaf circa 895.000 euro. En de prijzen van de vrijstaande woningen (203-224 vierkante meter) beginnen bij ongeveer 1,6 miljoen euro. Deze prijzen zijn vrij op naam.

Uitgelicht: Tuinvilla (XL) en Villa 225

Voor alle informatie die nu beschikbaar is, kun je de aanbodpagina op de projectsite bekijken. Voor een goede eerste indruk worden hier twee woningtypen uitgelicht: de Tuinvilla (XL) en Villa 225.

Tuinvilla

De Tuinvilla’s in Eilands’ Eigen liggen aan een brede watergang, terwijl je ook nog eens over het weidse polderland uitkijkt. Elke Tuinvilla is weer anders en de verschillen zitten ‘m in het metselwerk, de verdeling van de raampartijen, wel of geen plat dak, wel of geen tweelaagse erker, het woonoppervlak (van circa 203 tot 247 vierkante meter en de grootte van de kavel. Die loopt uiteen van ongeveer 230 tot 520 vierkante meter. De Tuinvilla’s hebben een riante woonkamer met een ruime keuken, een bijkeuken/berging en vijf slaapkamers. Ze worden opgeleverd met vloerverwarming, vloerkoeling, sanitair en tegelwerk. Je hebt twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De prijsindicaties: vanaf 1,6 miljoen euro (v.o.n.).

Villa 225

De woningen van het type Villa 225 komen aan de rand van Eilands’ Eigen, eveneens aan het water. Aan alle zijden van deze villa’s het je zicht op en toegang tot je tuin. De woonoppervlaktes lopen uiteen van circa 219 tot ongeveer 224. Je hebt een riante woonkamer met royale leefkeuken, vier slaapkamers (waarvan een met een inloopkast), een vrij indeelbare zolder en een aangebouwde berging. Ze worden opgeleverd met vloerverwarming, vloerkoeling, sanitair en tegelwerk. Ook bij deze woningen kun je twee auto’s op eigen terrein kwijt. De prijsindicaties: vanaf 1,7 miljoen euro (v.o.n.).

Met de binnenhuis- en/of tuinarchitect om tafel

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk het aanbod van Eilands’ Eigen op de projectsite. Bij een aantal woningen kun je aanschuiven bij de binnenhuis- en/of tuinarchitect.

Eilands’ Eigen nu in presale: reserveer jouw favoriete woning

Eilands’ Eigen is nu in presale. Dat betekent onder meer dat je via de projectsite nu al een woning kunt reserveren. De vrije verkoop start eind september, zo is de verwachting. De appartementen gaan overigens al eerder in verkoop: eind augustus. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan via de projectsite aan als belangstellende.

Amstelveen: groene stad, nabij Amsterdam

Amstelveen ligt nabij Amsterdam. In het recente verleden werd Amstelveen verkozen tot de meest aantrekkelijke grote stad van Nederland om in te wonen. De goede bereikbaarheid, de veiligheid, de rijkdom aan cultuur en de nabijheid van Amsterdam werden daarbij als grote pluspunten genoemd. In 2014 werd Amstelveen uitgeroepen tot groenste stad van Europa. Op www.visitamstelveen.nl kun je zien wat je allemaal kunt doen in Amstelveen.

Bekijk overzicht