Nieuws
29 mei 2023

Finale Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2023: stem nu op jouw favoriete project

De finale van de strijd om de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2023 is losgebarsten. Tot en met donderdag 15 juni (09.00 uur) kun je via de Nieuwbouwprijspagina op deze site stemmen op jouw favoriete nieuwbouwproject. Tien projecten zijn genomineerd. Van elk project heeft omroep AT5 een video-impressie gemaakt.

60 deelnemende nieuwbouwprojecten in Amsterdam, 10 genomineerd

De tien genomineerde projecten kregen in de eerste ronde, waaraan 64 nieuwbouwprojecten meededen, de meeste stemmen van een publieksjury van bijna 200 Amsterdammers. Doe mee en breng hier je stem uit op jouw favoriete project!

Amsterdamse Nieuwbouwprijs: publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is de jaarlijkse publieksprijs voor nieuwbouw in Amsterdam. Bij deze editie gaat het om projecten die tussen augustus 2021 en augustus 2022 in Amsterdam zijn opgeleverd. De tien projecten die de finale hebben gehaald, liggen verspreid over de stad.

Uitreiking op zaterdag 17 juni

Op zaterdag 17 juni wordt bekend welk project heeft gewonnen. Wethouder Reinier van Dantzig (Grond en Ontwikkeling) en een bestuurder van  Bouwend Nederland zullen de prijs die middag uitreiken aan de bewoners, de opdrachtgever, de architect en de bouwer van het winnende project. De verkiezing vindt voor de zestiende keer plaats. De organisatie van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs is in handen van Amsterdam Woont, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Bouwend Nederland en AT5.

Bekijk overzicht