Nieuws
15 juni 2022

Floating Gardens: wonen tussen zwevende tuinen in Amsterdam Sloterdijk. Nu in verkoop

Wonen tussen zwevende tuinen, midden in een bruisende wijk in opkomst. Ontdek Floating Gardens in Amsterdam Sloterdijk-Centrum. Floating Gardens wordt een markant, duurzaam en energie-opwekkend gebouw met 31 koopappartementen. En het ligt op een fantastische plek: vlak bij NS-station Sloterdijk en het nieuw aan te leggen Spieringhornpark. Op een heldere dag zie je de duinen bij Zandvoort liggen. Tegelijkertijd sta je binnen een kwartier fietsen in hartje Amsterdam. Op dinsdag 21 juni is de verkoop gestart. Je kunt je tot en met zondag 3 juli inschrijven.

Floating Gardens: 31 appartementen met zwevende tuinen in Amsterdam

Floating Gardens verrijst aan de Heathrowstraat. De 31 koopappartementen hebben drie of vier kamers. Ze worden standaard luxe uitgevoerd met stompe deuren en een uitgebreid elektra-pakket. Uniek zijn de gemeenschappelijke zwevende tuinen, de ‘floating gardens’. Hierdoor krijgt de natuur een plek in de stad. Je woont straks in een nieuwe, energieke wijk met creatieve ondernemers, koffietentjes, hotels, studenten, sportvoorzieningen, cultuur, restaurants en cafés te midden van prachtige stadsnatuur. De bouw is al gestart. Volgens de huidige prognose worden de woningen eind 2023 of begin 2024 opgeleverd.

Wonen in Amsterdam Sloterdijk-Centrum: vanaf circa 575.000 euro

De woonoppervlaktes van de 31 koopappartementen in Floating Gardens variëren van circa 90 tot 120 vierkante meter. Ze zijn gelegen op de vijfde, zesde, zevende, achtste, zestiende en negentiende verdieping. De prijzen beginnen bij ongeveer 575.000 euro (v.o.n.). Dit is op basis van een jaarlijkse canon en exclusief parkeerplaats. De woningen worden opgeleverd inclusief fraai sanitair- en tegelwerk, en exclusief een keuken.

Inschrijven tot en met zondag 3 juli

Op dinsdag 21 juni is de verkoop gestart via www.floating-gardens.nl. Wees er snel bij. De inschrijving sluit op zondag 3 juli (23.59 uur).

Duurzame materialen, zonnepanelen op het dak en aan de gevels

Floating Gardens wordt gebouwd met duurzame materialen. Alle woningen zijn vanzelfsprekend gasvrij en krijgen een warmtepomp. Een deel van de energie wordt door het gebouw zelf opgewekt. Daarvoor zorgen zonnepanelen op het dak en (witte) zonnepanelen op de gevels. In totaal gaat het om maar liefst 3.800 vierkante meter zonnepanelen! Wonen in Floating Gardens gééft je energie, op meerdere manieren.

Sloterdijk-Centrum: groen-stedelijke wijk, op kwartier fietsen van binnenstad

Sloterdijk-Centrum ligt in het stadsdeel Nieuw-West. Je woont hier op een kwartier fietsen van het centrum van Amsterdam. Haarlem is een ruim kwartier met de auto en met een halfuur sta je op het strand van Zandvoort. Overal waar je kijkt, vind je straks groen op verrassende plekken: tegen de gevels, op de daken en hangend aan de grote balkons van de nieuwe woontorens. Illustratief voor die nieuwe, groen-stedelijke uitstraling die Sloterdijk Centrum krijgt, is zelfbouwproject Lab4you. Ook het Brettenpad biedt alvast een voorproefje van hoe de wijk wordt. Deze groene zone, met fietsroute, verbindt het Westerpark met het nieuw aan te leggen sportpark Spieringhorn. Nog een voorbeeld van die nieuwe groen-stedelijke sfeer: woongebouw VERTICAL (in aanbouw), met zijn ‘verticale tuinen’.

Uptown Sloterdijk

Wil je sowieso op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Sloterdijk-Centrum? Schrijf je dan ook in op deze website www.uptownsloterdijk.nl. Dan ontvang je vanzelf de nieuwsbrief over deze gebiedsontwikkeling.

Bekijk overzicht