Nieuws
26 april 2024

Geins: appartementen vanaf 355.000 euro in Amsterdam. Start bouw gegarandeerd!

Goed nieuws over nieuwbouwproject Geins in de wijk Gaasperdam in Amsterdam: de bouw gaat starten! In juni is het zover. Nog meer goed nieuws: er zijn nog woningen beschikbaar, waaronder driekamerappartementen van circa 70 vierkante meter, die dankzij een koperskorting 355.000 euro (v.o.n.) kosten. Dit is inclusief afgekochte erfpacht. Behalve deze woningen zijn in Geins ook nog grotere appartementen en stadswoningen te koop.

KoopStart in Geins: nu goedkoper instappen, later afrekenen

De regeling die de koperskorting mogelijk maakt, heet KoopStart en is bedoeld om nieuwbouwwoningen beter betaalbaar te maken. Het werkt als volgt. De ontwikkelaar (in dit geval AM) geeft je een korting op de marktwaarde, zodat je de woning kunt financieren met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat zorgt voor een iets lagere rente en meer zekerheid. Als je de woning later verkoopt (of tussentijds wilt afrekenen), betaal je de korting terug. Is de woning in waarde gestegen, dan betaal je ook een deel van die waardestijging aan de ontwikkelaar. Is de waarde gedaald, dan hoef je maar een deel van de korting terug te betalen.

KoopStart-appartementen niet alleen voor starters

De KoopStart-appartementen in Geins zijn niet exclusief voor starters. Ook als je al een woning hebt, kun je voor een KoopStart-appartement in dit project in aanmerking komen. Er gelden ook geen voorwaarden op het gebied van inkomen of vermogen. Iedereen, van jong tot ouder en van starter tot doorstromer, kan zich inschrijven.

Hypotheekverklaring nodig

Wel geldt dat je bij je inschrijving een hypotheekverklaring moet overleggen, waaruit blijkt dat je de woning kunt financieren. Dat geldt overigens niet alleen voor de KoopStart-appartementen, maar voor elke woning in Geins. Zo’n verklaring kun je gratis aanvragen bij de Kredieter (via 020-5753320 of deze link), of bij Rabobank (via deze link).

Geins: ook grotere appartementen en stadswoningen beschikbaar

Geins bestaat uit twee woonblokken met behalve de KoopStart-appartementen ook grotere appartementen en (tweelaagse) stadswoningen. De nog ruimere eengezinswoningen zijn allemaal verkocht. Het nu nog beschikbare woningaanbod in het kort:

KoopStart-appartementen

Deze appartementen zijn circa 70 vierkante meter groot en hebben drie kamers. Ook beschik je over een eigen balkon of terras. De koopsom: 355.000 euro (v.o.n.). Hier komt geen erfpacht meer bij. Die is bij de koopsom inbegrepen en eeuwigdurend afgekocht.

Grotere appartementen

Deze appartementen hebben woonoppervlaktes van ongeveer 83 of 99 vierkante meter, vier kamers en een eigen balkon. De koopsommen lopen uiteen van 445.000 tot 510.000 euro (v.o.n.), op basis van jaarlijkse erfpachtcanon.

Stadswoningen

Deze tweelaagse woningen zijn circa 99 vierkante meter groot en hebben drie of vier kamers, een (gevel)tuin en een dakterras, grenzend aan de binnentuin. De prijzen variëren van 486.904 tot 495.000 euro (v.o.n.), op basis van jaarlijkse erfpachtcanon.

Wonen in Geins: energiezuinig en natuurinclusief

Dankzij een slim energiesysteem wordt de energie die het gebouw via vooral zonnepanelen opwekt, zo veel mogelijk lokaal gebruikt en uitgewisseld. De energieprestaties van de woningen zijn uitstekend. Het energielabel is A+++ of A++++. Dat scheelt (bij normaal verbruik) in je energierekening en het levert veel wooncomfort op. Ook mag je meer lenen boven op je maximale hypotheek. Geins is tegelijkertijd natuurinclusief. Regenwater wordt vastgehouden en dus niet meteen naar het riool afgevoerd. Er komen nest- en schuilplekken voor vogels. En er is veel groen, onder meer in de binnentuinen.

Voorzieningen en recreatiemogelijkheden in de buurt

Geins verrijst in de wijk Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost. In de directe omgeving vind je tal van voorzieningen, zoals scholen, kinderopvang, winkels voor de dagelijkse boodschappen, een kinderboerderij en openbaar vervoer. Ook in de directe omgeving: de Gaasperplas, het Gaasperpark en de Gaasperzoom. Veel water en groen dus, met alle recreatiemogelijkheden die daarbij horen.

Belangstelling? Schrijf je nu in via de projectsite

Heb je belangstelling voor een woning in Geins? Ga dan naar de aanbodpagina op de projectsite. Daar kun je je inschrijven voor de woning van jouw voorkeur.

Bekijk overzicht