Nieuws
19 september 2023

Hof van Saan: wonen aan of nabij de Weespertrekvaart in Diemen. Voorinschrijving gestart

Twee-onder-één-kapwoningen, semi-bungalows, herenhuizen en appartementen op een prachtige plek aan de Weespertrekvaart in Diemen. Ontdek Hof van Saan, een veelzijdig nieuwbouwproject in Diemen met 135 koop- en huurwoningen rondom twee groene binnenhoven. De woningen, bedoeld voor diverse doelgroepen, verrijzen op de plek waar een halve eeuw kraan- en verhuisbedrijf Koninklijke Saan gevestigd was. Voor de koopwoningen (62 in totaal) is de voorinschrijving inmiddels gestart. Schrijf je nu in en krijg voorrang als de woningen in november echt in verkoop gaan.

Hof van Saan: ruim wonen aan een hof met veel groen

Het aanbod koopwoningen bestaat uit 20 twee-onder-één-kapwoningen, 12 herenhuizen, 10 semi-bungalows en 20 appartementen. Alle woningen staan op eigen grond en hebben een of twee eigen parkeerplaatsen. Ze worden met oog voor detail en duurzaam gebouwd, en zeer energiezuinig (energielabel A+++). Dat levert extra wooncomfort op en een lagere energierekening. De koopwoningen van Hof van Saan in een notendop:

Riante tweekappers met vijf of zes kamers

De twee-onder-één-kapwoningen zijn de meest riante woningen. De woonoppervlaktes lopen uiteen van circa 153 tot 161 vierkante meter. Er zijn diverse opties om de woning op de begane grond uit te breiden. Inclusief de woonkamer hebben de tweekappers vijf kamers, met de mogelijkheid van een zesde kamer. Je hebt een voor- en achtertuin en ook nog eens twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De prijsindicatie: vanaf ongeveer 1.075.000 euro (v.o.n.).

Herenhuizen aan het water, met uitstraling van grachtenpanden

De herenhuizen kijken vanuit de woonkamer uit over de Weespertrekvaart en hebben de uitstraling van grachtenpanden. De woonoppervlaktes lopen uiteen van circa 140 tot 150 vierkante meter en ze hebben (inclusief de woonkamer) vijf kamers, met de mogelijkheid van een zesde kamer. Elk herenhuis beschikt over een tuin op het zuiden en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. De prijzen beginnen bij ongeveer 925.000 euro (v.o.n.).

Levensloopbestendige semi-bungalows

Bijzonder zijn de semi-bungalows, met circa 110 vierkante meter woonoppervlak. Deze woningen zijn levensloopbestendig; ze hebben het hele woonprogramma (wonen, koken, douchen en slapen) op de begane grond. Er is wel een eerste verdieping met (ook) een slaapkamer. Behalve als slaapkamer (logeerkamer) kun je die ook als studeerkamer, werkruimte of hobbyruimte gebruiken. De semi-bungalows hebben een tuin en één parkeerplaats. De Prijsindicatie: vanaf ongeveer 750.000 euro (v.o.n.).

Appartementen met flexibele binnen-/buitenruimte

De appartementen tot slot hebben woonoppervlaktes van circa 100 vierkante meter en komen in twee kleinschalige gebouwen, ook wel residenties genoemd. Het gaat om woningen met drie slaapkamers en een buitenruimte van circa 10 vierkante meter. Bijzonder aan die buitenruimte is dat je deze bij de woning kunt trekken. Simpelweg door de grote raampartijen af te sluiten. De prijzen beginnen bij ongeveer 650.000 euro (v.o.n.). Dit is inclusief een parkeerplaats in de garage onder het gebouw.

Bekijk de video met architect Sjoerd Soeters en landschapsontwerper Marlies van Diest:

Wonen aan het water of een binnenhof, met alle voorzieningen om je heen

In Hof van Saan woon je royaal en rustig. De herenhuizen komen aan de kade, de andere woningen staan rondom twee groene binnenhoven. De ligging is ideaal. Diemen biedt alle voorzieningen die je nodig hebt en grenst aan Amsterdam. Met de fiets – en anders met de tram – ben je zo in het bruisende centrum van de hoofdstad.

Voorinschrijving gestart, vanaf begin november in verkoop

De voorinschrijving van Hof van Saan – via de projectsite – is gestart en loopt door tot en met zondag 15 oktober. Begin november start de ‘echte’ verkoop. Schrijf je je nu in, dan krijg je voorrang bij de uiteindelijke toewijzing. De planning is dat de woningen vanaf eind 2025 worden opgeleverd.

Bekijk overzicht