Nieuws
29 mei 2024

Home Base, Almere: gezinswoningen en atelierwoningen in ‘New York style’. Nu in verkoop

Brede straten, veel bomen en riante woningen met een statige, stadse architectuur. In New Brooklyn in Almere Poort woon je straks in ‘New York style’. Sinds kort zijn in deze nieuwe stadswijk de statige gezins- en atelierwoningen van nieuwbouwproject Home Base in verkoop. Het gaat om 24 woningen met woonoppervlaktes van 125 tot 178 vierkante meter. De koopsommen: vanaf 550.000 euro (v.o.n.). De inschrijving verloopt via de projectsite.

Home Base, Almere: zeer energiezuinige gezinswoningen en atelierwoningen

Het woningaanbod in Home Base omvat twintig gezinswoningen en vier bijzondere atelierwoningen. Het gaat om zeer energiezuinige woningen die worden opgeleverd met een complete badkamer en toilet. Alle woningen hebben een tuin, een aantal heeft daarnaast ook een balkon.

Gezinswoningen met vier slaapkamers

De gezinswoningen hebben woonoppervlaktes van 125 tot 149 vierkante meter. De begane grond is voorzien van een ruime woonkamer met open keukenruimte. Op de eerste verdieping heb je drie slaapkamers en de badkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich de technische ruimte en een vierde slaapkamer. Tegen een meerwerkprijs kun je op deze verdieping een vijfde slaapkamer creëren. De prijzen beginnen bij 550.000 euro (v.o.n.).

Atelierwoningen: uniek ontwerp, geschikt voor bedrijf aan huis

De vier atelierwoningen bevinden zich op de hoeken van het project en hebben daardoor unieke plattegronden. Ze zijn ook anders vormgegeven, met een ronding in de gevel, opvallende witte stenen en rode accenten in het metselwerk. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 134 tot 178 vierkante meter. Op de begane grond heb je een grote werkruimte, waar je een kantoor of atelier kunt inrichten. De eerste verdieping is bedoeld voor de woonkamer en de keuken. De bovenste etage is ingeruimd voor twee of drie slaapkamers. De koopsommen: vanaf 559.500 euro (v.o.n.).

Home Base, Almere: architectuur geïnspireerd op ‘het echte’ Brooklyn

New Brooklyn wordt een groene wijk met uiteindelijk zo’n 1.400 woningen. Veel van die woningen zijn al in aanbouw. De architectuur is duidelijk geïnspireerd op het ‘echte’ Brooklyn, de fameuze wijk in New Yorks die door de East River wordt gescheiden van Manhattan. Je ziet veel bakstenen in warme kleuren, hoge woningen (minstens drielaags), erkers en uitbouwen, trappen naar voordeuren en balustrades gemaakt van ijzer. Ook in Home Base komen veel van die architectuurkenmerken terug.

Winkels, cafés, restaurant en park in de buurt

Als je in Home Base woont, heb je leuke winkels, cafés en restaurants in de buurt. En op een paar minuten lopen ligt het Cascadepark, waar je kunt wandelen, picknicken, sporten of gewoon van de zon en de buitenlucht kunt genieten. Dat laatste kan ook, en misschien nog wel beter, op het Almeerderstrand. Dat ligt op maar een paar minuten fietsen van je huis.

Schrijf je nu in voor een woning in Home Base, Almere

Heb je belangstelling voor een woning in Home Base in Almere? Ga dan naar de projectsite, maak een account aan en log in via de activeringslink die je per mail krijgt toegestuurd. Vervolgens kun je je inschrijven voor de woning(en) van jouw voorkeur. De inschrijving sluit op zondag 16 juni (23:59 uur). Op maandag 17 juni vindt de toewijzing plaats.

Bekijk overzicht