Nieuws
26 januari 2023

Juf Nienke: energiepositieve (!) huurwoningen op Centrumeiland in Amsterdam. Ook 'samen huren' mogelijk

Het gemak van huren, het comfort van nieuwbouw en het fijne idee dat je woning meer energie opwekt dan jij verbruikt. Zomaar een paar voordelen van nieuwbouwproject Juf Nienke op Centrumeiland in Amsterdam. De woningen zijn gereed. Een aantal is nog beschikbaar. Het gaat om ruime appartementen met uitzicht over het water en fijne gezinswoningen aan de binnentuin. De huurprijzen beginnen bij 1.809 euro per maand. En … voor deze laatste woningen geldt: huren vóór 15 februari is pas betalen vanaf 1 maart (2023).

Juf Nienke: huurwoningen die meer energie opwekken dan jij verbruikt

Dat je woning meer energie opwekt dan jij verbruikt, wordt ‘energiepositief’ genoemd. Dat gaat dus nog een stap verder dan energieneutraal. De zelf opgewekte energie (stroom) die jij niet nodig hebt, lever je terug aan het net. Zo levert je woning je niet alleen ruimte en comfort op, maar ook … geld.

Veel groen, veel natuurlijke materialen

Behalve energiepositief is Juf Nienke ook gasloos, circulair en natuur-inclusief. Het project biedt volop ruimte aan planten (in de tuin en aan het gebouw bijvoorbeeld) en dieren (via nestel- en schuilmogelijkheden). En bij de bouw is veel hout gebruikt, en weinig beton. Al dat groen en al dat hout geven het gebouw een vriendelijke en uitnodigende uitstraling, en het is aantoonbaar goed voor je gezondheid.

Huren in Amsterdam vanaf 1.809 euro

De nog beschikbare huurwoningen zijn appartementen met uitzicht over het water en meerlaagse gezinswoningen aan de binnentuin. De woonoppervlaktes liggen tussen 91 en 96 vierkante meter. De woningen zijn netjes afgewerkt, met een complete keuken en een fraaie badkamer. De huurprijzen variëren van 1.809 tot 1.904 euro per maand, exclusief servicekosten. Let op: er gelden inkomenseisen. Die vind je in dit document op de projectsite.

Juf Nienke: ook ‘friends-woningen’, waarvoor je de halve huurprijs betaalt

Je kunt je woning in Juf Nienke ook als ‘friends-woning’ huren. Dan heb je hetzelfde huis, en je deelt dat met je broer, zus, vriend of collega. Zo betaal je slechts de helft van de huurprijs.

Woningen bezoeken en in gesprek met de makelaar?

Heb je belangstelling voor een huurwoning in Juf Nienke en wil je de nog beschikbare woningen bezoeken? Neem dan voor een afspraak contact op met Hallie & Van Klooster Makelaardij via 020-6816716. Meer informatie over het project is te vinden op www.hureninjufnienke.nl.

Bekijk overzicht