Nieuws
28 januari 2024

Kwadijkerpark, Purmerend: eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen in fase 2a1 in verkoop

Dorps wonen in een park met volwassen bomen en een mooie waterpartij, nabij de stedelijke voorzieningen van Purmerend. Het kan in nieuwbouwproject Kwadijkerpark. Fase 2a1, die nu in verkoop is, telt 36 woningen: drielaagse rijwoningen in diverse varianten en tweelaagse woningen die levensloopbestendig zijn. Dus met wonen, koken, slapen en douchen op de begane grond.

Kwadijkerpark, Purmerend: eengezinswoningen met traditionele architectuur

De rij- of eengezinswoningen in deze fase zijn van de types Bandwilg, Boswilg en Laurierwilg, die je ook in fase 1 terugvindt. De woonoppervlaktes lopen uiteen van ongeveer 120 tot 143 vierkante meter. De architectuur is dorps en ingetogen, geïnspireerd op de traditionele ‘Noord-Hollandse’ bouwstijl die je veel in Broek in Waterland, Kwadijk en de Beemster ziet. Denk aan houtwerk aan de gevels, gedekte kleuren, witte daklijsten en speelse (maar functionele) raamluiken. Van elk woningtype zijn er ook specials. Die hebben een fraaie uitbouw. Alle rijwoningen hebben een heerlijk terras, van waaraf je direct het park inloopt. De prijzen van de rijwoningen lopen uiteen van 465.000 tot 535.000 euro (v.o.n.). De specials hebben koopsommen van 500.000 tot 562.500 euro (v.o.n.).

Ook levensloopbestendige woningen in Kwadijkerpark

Fase 2a1 kent ook een nieuw woningtype: Magnolia. Dit is een fraaie tweelaagse woning met de woonkamer, de keuken, een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Toekomst- of levensloopbestendig dus, maar wel met voldoende ruimte. Op de verdieping heb je namelijk ook nog twee slaapkamers en een badkamer. Die slaapkamers kun je gebruiken voor logés, maar ook voor werk of hobby. De architectuur is vergelijkbaar met die van de andere woningen in deze fase. Ook deze zogeheten ‘future living woningen’ hebben een fijn terras, grenzend aan het park. De prijzen: van 485.000 tot 570.000 euro (v.o.n.).

Inclusief keuken en badkamer, ruimte voor persoonlijke keuzes

Alle woningen in fase 2a1 worden opgeleverd met een luxe keuken (inclusief apparatuur) en fraai sanitair en tegelwerk in het toilet en de badkamer(s). Die zijn bij de koopsom inbegrepen. Er is daarnaast volop ruimte voor persoonlijke keuzes. Zo bepaal je bij de rijwoningen zelf of je de keuken vóór en de woonkamer áchter wilt hebben, of andersom. En bij de levensloopbestendige woningen zijn voor de begane grond zelfs meerdere indelingsvarianten mogelijk.

Interesse? Schrijf je in via de projectsite

Heb je belangstelling voor een van de woningen in deze fase van Kwadijkerpark in Pumerend? Kijk dan op de projectsite voor meer informatie en schrijf je in.

Kwadijkerpark: een fijne woonplek voor iedereen

Kwadijkerpark, dat naast het mooie lintdorp Kwadijk in Purmerend ligt, krijgt 340 woningen, waarvan 240 koopwoningen en 100 sociale huurwoningen (waaronder appartementen). De wijk wordt dan ook een plek voor iedereen. Toch zal het project vooral mensen aantrekken die houden van natuur en duurzaamheid en een open karakter hebben. Op dit moment wónen er trouwens al mensen in Kwadijkerpark, want de Prinsenstichting is er gevestigd. Dat is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De interactie die tussen hen en de nieuwe bewoners zal ontstaan, zal voor iedereen mooie ervaringen opleveren.

Op fietsafstand van historisch centrum Purmerend

Je woont hier op fietsafstand van het historische centrum van Purmerend, met zijn knusse winkelstraten, gezellige terrassen en authentieke pleinen. In de directe omgeving vind je prachtige natuurgebieden en het IJsselmeer. Tegelijkertijd is Amsterdam binnen een half uurtje aan te rijden.

Bekijk overzicht