Nieuws
3 mei 2022

Kwadijkerpark: 'Waterlands' wonen in een park in Purmerend. Fase 1 op 23 mei in verkoop

Nieuwbouwwoningen met een sfeervolle, Waterlandse architectuur, in een park met volwassen bomen en mooie waterpartijen. Dat landelijke, dorpse plaatje wordt werkelijkheid in Purmerend. In nieuwbouwproject Kwadijkerpark om precies te zijn, naast het lintdorp Kwadijk. Daar komen in totaal 340 woningen, waarvan 240 koopwoningen. Fase 1 bestaat uit 45 eengezinswoningen en 22 twee-onder-één-kap woningen aan het water met prijzen vanaf ongeveer 450.000 euro (v.o.n.). De verkoop start maandag 23 mei.

Kwadijkerpark, fase 1: eengezinswoningen en tweekappers aan het water

De eengezinswoningen in fase 1 hebben woonoppervlaktes van ongeveer 126 tot 146 vierkante meter. De tweekappers worden met circa 136 tot maar liefst 187 vierkante meter nog rianter. De architectuur is fraai, geïnspireerd op de stijl van Broek in Waterland, Kwadijk en de Beemster. Zo krijgt een deel van de woningen op de begane grond metselwerk, en houtlook verdiepingen. Kenmerkend zijn daarnaast onder meer erkers, dakkapellen, draaibare raamluiken en topgevels. Een deel van de woningen ligt straks op een terp, zodat het omliggende park nog meer aanvoelt als je tuin. Over ‘buiten’ gesproken: alle woningen hebben een fijne tuin of een heerlijk terras. Bij de tweekappers is die buitenruimte zo groot, dat je een of zelfs twee parkeerplaatsen op eigen grond hebt.

Veel ruimte voor persoonlijke keuzes

De woningen worden opgeleverd met een luxe keuken (inclusief apparatuur) en fraai sanitair en tegelwerk in het toilet en de badkamer. Die zijn bij de koopsom inbegrepen. Bij alle woningen bepaal jij zelf of je de keuken vóór en de woonkamer áchter wil hebben, of andersom. Koop je een tweekapper, dan kun je er ook nog voor kiezen de keuken in de aanwezige zij-uitbouw te laten installeren. Daarnaast kun je bij de tweekappers ook een slaapkamer op de begane grond laten realiseren. Heel fijn voor de toekomst, zo’n future ready huis.

Prijsindicaties fase 1: vanaf ongeveer 450.000 euro

De prijzen in fase 1 zijn nog niet definitief vastgesteld. Wel zijn er prijsindicaties. De prijsindicaties van de eengezinswoningen beginnen bij ongeveer 450.000 euro (v.o.n.). Voor de tweekappers ligt de prijsindicatie vanaf ongeveer 600.000 euro (v.o.n.).

Start verkoop eerste fase: maandag 23 mei

De eerste fase gaat dus op maandag 23 mei in verkoop. Als je je nu via de projectsite aanmeldt als belangstellende, ontvang je enkele dagen voorafgaand aan de start verkoop een mail met (onder meer) de definitieve prijslijst en een toelichting op de inschrijfprocedure. Op de dag van de start verkoop, maandag 23 mei, krijg je nog een mail met een persoonlijke link. Daarmee kun je je (online) inschrijven voor de woning(en) van jouw keuze. Op dit moment is deze fase nog in presale. Dat betekent dat je via de projectsite je voorkeur voor een woningtype kunt aangeven.

Kwadijkerpark: een fijne woonplek voor iedereen

Kwadijkerpark, dat naast het mooie lintdorp Kwadijk in Purmerend ligt, krijgt 340 woningen, waarvan 240 koopwoningen en 100 sociale huurwoningen (waaronder appartementen). De wijk wordt dan ook een plek voor iedereen. Toch zal het project vooral mensen aantrekken die houden van natuur en duurzaamheid en een open karakter hebben. Op dit moment wónen er trouwens al mensen in Kwadijkerpark, want de Prinsenstichting is er gevestigd. Dat is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De interactie die tussen hen en de nieuwe bewoners zal ontstaan, zal voor iedereen mooie ervaringen opleveren.

Bekijk overzicht