Nieuws
22 januari 2023

Missiehuis Park (Driehuis): stijlvolle herenhuizen rondom monumentale gebouwen. Bezoek het open huis

Een samenhangend geheel van stijlvolle monumenten en markante nieuwbouw. Zo kun je nieuwbouw- en renovatieproject Missiehuis Park in Driehuis (gemeente Velsen) omschrijven. Rondom de historische gebouwen waarin ooit priesters woonden en werden opgeleid, verrijzen riante herenhuizen met een architectuur die past bij de uitstraling van het voormalige opleidingsinstituut. Missiehuis Park ligt nabij Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noordzeestrand. Ontdek hoe fantastisch het is om hier te wonen en bezoek de locatie. Dat kan elke vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur (Driehuizerkerkweg 123).

Missiehuis Park: energiezuinige herenhuizen rondom historische gebouwen

Het Missiehuis, dat bestaat uit een opleidingsgebouw, een kapel en een paviljoen, dateert uit 1924. Vijftig jaar later nam de sociaal medische dienst van de Koninklijke Marine zijn intrek in het complex. En nu wordt het dus een woongebied: Missiehuis Park. In de monumentale gebouwen komen appartementen. De nieuwbouwwoningen (herenhuizen) worden daar omheen gebouwd. Het gaat om 35 karakteristieke, drielaagse woningen met woonoppervlaktes van circa 158 tot 165 vierkante meter. In de basis heb je vier slaapkamers, maar je kunt kiezen voor een andere indeling met bijvoorbeeld vijf slaapkamers of een extra badkamer. Alle woningen hebben een voor- en achtertuin (met berging) en zijn duurzaam en gasloos. Zonnepanelen wekken stroom op, de isolatie is uitstekend, en verwarmen en koelen gebeurt met een collectieve bodemwarmtewisselaar (WKO). Dankzij deze en andere maatregelen zijn de herenhuizen bijna energieneutraal. De prijzen lopen uiteen van 800.000 tot 995.000 euro (v.o.n.). Bij elke woning hoort een vaste parkeerplaats.

De sfeer van een boomgaard

De toevoeging ‘Park’ aan ‘Missiehuis’ is niet voor niets gekozen. Net als een eeuw geleden is er veel aandacht voor de landschappelijke inrichting van het terrein. Rondom de monumentale gebouwen komt een park, waarin ook de huidige boomgaard wordt opgenomen. De sfeer van die boomgaard komt ook elders in het plangebied terug via bloesembomen op grasvelden. Slingerende paden, borders met vaste planten, en bankjes om van al dat moois te genieten, dragen ook bij aan de parksfeer.

Wonen nabij schitterende natuur, op een kwartier van Haarlem

Voor nog veel meer groen hoef je overigens niet veel verder van huis. Missiehuis Park ligt op loopafstand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dat is een aantrekkelijk en gevarieerd natuurgebied van ongeveer 3.800 hectare, met duinen, bossen en landgoederen, tussen Zandvoort en Velsen. Een oase van rust tussen de Randstad en het Noordzeestrand, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zoek je meer stedelijk vertier? Dan ligt Haarlem op slechts een kwartier met de auto.

Belangstelling? Schrijf je in, bel de makelaar of kom naar het open huis

Heb je belangstelling voor een herenhuis in Missiehuis Park? Ga dan naar de projectsite, bekijk alle informatie over de woningen en schrijf je in. Je kunt ook contact opnemen met makelaarskantoor Mooijekind Vleut: 023-5420244 of nieuwbouw@mooijekindvleut.nl. Of bezoek het open huis aan de Driehuizerkerkweg 123 in Driehuis, elke vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

Bekijk overzicht