Nieuws
8 mei 2023

Nog 9 woningen beschikbaar in The Jay (Bajeskwartier, Amsterdam), vanaf 320.000 euro. Zaterdag 13 mei: open huis

Van de 135 woningen die een maand geleden in nieuwbouwproject The Jay in het Amsterdamse Bajeskwartier in verkoop gingen, zijn er nu nog slechts 9 beschikbaar. Dat is uitzonderlijk te noemen in deze tijden van stagnatie op de huizenmarkt. De prijzen van de nog beschikbare appartementen beginnen bij 320.000 euro (v.o.n.). En … je betaalt géén erfpacht! Het project in de stadswijk in wording is al in aanbouw. Interesse? Kom dan zaterdag 13 mei naar het open huis en ga in gesprek met het verkoopteam.

Markt spreekt vertrouwen uit in Bajeskwartier

Dat de verkoop zo goed gaat, is een krachtig en positief signaal vanuit de markt, aldus Peter Heuvelink van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V. “Ondanks de moeilijke marktomstandigheden spreekt de markt haar vertrouwen uit in Bajeskwartier. Echt een geweldig resultaat. Ik ben heel trots op deze succesvolle verkoop en dat de bouw in volle gang is. We hebben veel aandacht besteed aan de opzet van de wijk als geheel en alle natuur die we hier met in totaal 68 tuinen gaan toevoegen. Daarnaast hebben ook het ontwerp van het gebouw en de afwerking van de woningen alle zorg gekregen. Deze kwaliteit wordt door de consument gezien. De woningen in Bajeskwartier voldoen aan de vraag naar duurzame, energiezuinige woningen in Amsterdam.”

Op eigen grond, dus geen erfpacht. Oplevering einde zomer 2024

Maar er zijn nog meer redenen waarom er zo veel belangstelling is. Zo staan alle woningen in Bajeskwartier, dus ook de appartementen in The Jay, op eigen grond. Dat is bijzonder voor Amsterdam, en een voordeel voor de kopers. Je betaalt namelijk geen erfpacht! Daar komt de relatief korte bouwtijd van 1,5 jaar nog bij. Dat betekent dat The Jay einde zomer 2024 wordt opgeleverd.

Duurzaam en energiezuinig. Dus een lagere energierekening

Nog een reden voor het succes: alle woningen in Bajeskwartier voldoen aan de laatste duurzaamheidsinzichten, zijn gasloos en hebben een energielabel van minimaal A+. Bij normaal verbruik scheelt dat aanmerkelijk in je energierekening.

Inmiddels 875 woningen in Bajeskwartier in aanbouw

Bajeskwartier verrijst op de plek van de voormalige Bijlmerbajes, nabij de Amstel. Het wordt een groene en hoogstedelijke wijk met uiteindelijk circa 1.350 koop- en huurwoningen, in allerlei prijscategorieën. Daarvan zijn er inmiddels 875 in aanbouw, verdeeld over meerdere gebouwen. De contouren van de wijk worden dan ook steeds beter zichtbaar. Behalve in The Jay zijn ook in woongebouw The Robin, dat eerder in verkoop ging, bijna alle woningen verkocht. Bijna, dus nog niet allemaal. Op deze pagina op de projectsite ontdek je welke woningen in Bajeskwartier op dit moment beschikbaar zijn.

Bekijk hieronder een video-impressie van een appartement in The Robin:

Zaterdag 13 mei: open huis en rondleiding over de bouwlocatie. Wel aanmelden

Op zaterdag 13 mei is er tussen 10.00 en 12.00 uur een open huis in de Bajes Lounge, het informatie- en inspiratiecentrum van Bajeskwartier aan de H.J.E. Wenckebachweg 48 in Amsterdam. Het verkoopteam, bestaande uit de verkoopmanager, de makelaar, de hypotheekadviseur en de interieuradviseur, staat klaar om al je vragen over (de woningen in) Bajeskwartier te beantwoorden. Je kunt tijdens het open huis ook – onder begeleiding – de bouwlocatie bezoeken. Wil jij langskomen in de Bajes Lounge en/of een rondleiding op de bouwplaats? Meld je dan aan via deze pagina op de projectsite.

Bajeskwartier: wonen, werken, leren, beleven en nog veel meer

In Bajeskwartier komen wonen, werken, leren, beleven, bewegen en verblijven samen. Behalve woningen krijgt de wijk ook allerlei andere functies. Een aantal daarvan ís er inmiddels. Zoals de middelbare school Spinoza20First, Brouwclub Levenslang Amsterdam, Café Jansen en short stay Hotel Jansen, met 200 kamers.

Betrokken partijen

Bajeskwartier is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Schroders Capital. OMA Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van The Jay en tekende ook voor het masterplan voor Bajeskwartier.

Bekijk overzicht