Nieuws
20 september 2022

Nu inschrijven voor woning in nieuwe woonwijk Rozenbuurt (Zwaag, Hoorn). Open dag op 1 oktober

Waar nu de grond bouwrijp wordt gemaakt en er nog niets van woningen te zien is, komt straks een uiterst duurzame, gevarieerde en groene woonwijk met zo’n 420 woningen tot bloei: Rozenbuurt, in Zwaag (bij Hoorn). De verkoop van de eerste fase (1a) is volop bezig. Het woningaanbod in deze fase bestaat uit rijwoningen (ook voor starters en jonge gezinnen), twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande huizen en vrije kavels. Op zaterdag 1 oktober is er een open dag op de bouwlocatie (11.00-15.00 uur).

Rozenbuurt: verkoop gestart, nog woningen beschikbaar in eerste fase

De verkoop van fase 1a gaat hard. Flink wat woningen zijn al verkocht (al dan niet onder voorbehoud), in optie genomen of gereserveerd. Toch zijn er nog woningen beschikbaar. Kijk op de aanbodpagina op de projectsite voor meer informatie over de verschillende woningen en voor de actuele beschikbaarheid. Je kunt je via die pagina ook inschrijven. Hieronder worden twee woningtypen uit fase 1a uitgelicht: een hoekwoning en een tweekapper:

Hoekwoning (type Sonrisa)

De extra grote hoekwoning van type Sonrisa (bouwnummer 90) is een echte blikvanger. Deze woning telt drie volwaardige verdiepingen met daar bovenop een zeer ruime vierde verdieping. Met 181 vierkante meter woonoppervlak heb je echt heel veel leefruimte. Wat te denken van een praktijkruimte op de begane grond? Of een zelfstandig appartement voor inwonende ouders of kinderen? Je kunt met dit huis echt alle kanten op. De prijs: 620.000 euro (v.o.n.).

Tweekapper (type Ilios)

Deze heerlijke gezinswoningen zijn 139 of 149 vierkante meter groot en hebben een fijne tuin. Er zijn twee varianten: een met een erker op de begane grond en een met een Frans balkon met openslaande deuren op de verdieping. Je kunt de aangebouwde garage laten verlengen, zodat deze bij de woonkamer en keuken getrokken wordt. Die garage kan overigens ook heel goed ingericht worden als slaapkamer, badkamer of werkruimte. Voor nog meer ruimte kun je kiezen voor een uitbouw. De prijs: vanaf 630.000 euro (v.o.n.).

Zaterdag 1 oktober: open dag op bouwlocatie

Wil je met het verkoopteam in gesprek en je alvast oriënteren op de bouwplaats? Kom dan zaterdag 1 oktober naar het open huis. Je bent tussen 11.00 en 15.00 uur welkom op de hoek van de Dorpsstraat en de Oostergauw in Zwaag.

Rozenbuurt: zeer energiezuinig, nauwelijks last van stijging energieprijzen

Voor welke woning je ook kiest, in Rozenbuurt heb je nauwelijks last van de enorme prijsstijgingen voor energie. Je woning wordt namelijk gasloos opgeleverd. De isolatie is daarnaast uitstekend, je hebt een warmtepomp (voor verwarming in de winter en koeling in de zomer), op je dak liggen zonnepanelen en er is warmte-terug-win-ventilatie, zodat de lucht die je huis instroomt al redelijk op temperatuur is en je nauwelijks extra hoeft te verwarmen. Dit alles zorgt ervoor dat je energierekening een stuk lager is dan wanneer je een bestaande woning koopt. Nog meer duurzaamheid: dankzij het gebruik van duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen heb je nauwelijks zorgen over het onderhoud van je woning.

Rozenbuurt: nieuwe, groene en klimaat-adaptieve woonwijk in Zwaag (Hoorn)

Rozenbuurt wordt een autoluwe, groene en klimaat-adaptieve wijk, met uitbundig groen dat de zomerhitte tempert. En met boerenslootjes, zodat overtollig hemelwater wordt opgevangen voor tijden van droogte. De wijk krijgt verschillende speel- en ontmoetingsplekken. En via wandelpaden en fietspaden krijgen voetgangers en fietsers volop de ruimte. Rozenbuurt wordt een wijk met een dorps en landelijk karakter, passend bij de geschiedenis van deze plek: de wijk verrijst op de plek waar voorheen de bekende rozenkwekerij Balk gevestigd was.

Het beste van twee werelden, met historisch Hoorn naast de deur

Dat dorpse karakter combineer je met allerlei stedelijke voorzieningen. Zwaag, een authentiek West-Fries lintdorp, ligt namelijk praktisch tegen Hoorn aan, ook wel ‘klein Amsterdam’ genoemd. Hoorn is een schitterende, historische havenstad, met alle voorzieningen die je maar wenst. Denk aan gezellige horeca, een filmtheater, een schouwburg en het Westfries Museum. Maar ook goede scholen (basis- en middelbaar), volop winkels en parken. De ligging aan het IJsselmeer zorgt er bovendien voor dat je als watersporter helemaal aan je trekken komt.

Winkels, scholen, buitenzwembad en sportverenigingen in Zwaag

In Zwaag zelf vind je overigens ook volop voorzieningen, zoals winkel voor de dagelijkse boodschappen, een cultureel centrum, basisscholen, kinderopvang, een buitenzwembad en diverse sportverenigingen. Nergens boven de grote rivieren kun je bovendien zo goed carnaval vieren als in Zwaag.

Bekijk overzicht