Nieuws
9 augustus 2022

Kopers nemen intrek in Sluishuis. Nog enkele woningen én ligplaatsen beschikbaar. Nu ook sloepplekken te koop

Veertig maanden geleden was er nog water, nu staat er een gebouw met een unieke architectuur: Sluishuis. Met zijn overhellende gevel en zijn binnenhaven, die je onder de woningen door bereikt, is Sluishuis echt een uniek gebouw. Inmiddels worden de woningen opgeleverd en nemen de eerste kopers hun intrek. Wilt u hier ook wonen? Dat kan. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Woont u liever in een woonschip? Rondom Sluishuis zijn ook nog ligplaatsen beschikbaar. En … u kunt vanaf nu een aanlegplek voor uw sloep kopen! 

Voormalige modelwoning nu te koop. Ook nog twee Duplex Penthouses beschikbaar

Zo is onlangs Terrace-appartement met bouwnummer 4 op de markt gebracht. Dit appartement heeft als modelwoning gefungeerd en is volledig afgewerkt, en voorzien van een keuken, sanitair en maatwerk-meubilair. Bekijk hier de video van de modelwoning. Daarnaast zijn er nog twee Duplex Penthouses beschikbaar. Op deze pagina op de projectsite leest u er meer over en vindt u de contactgegevens van de makelaars.

Vanaf nu in verkoop: een plek voor uw sloep bij Sluishuis

Amsterdam is een waterstad en veel Amsterdammers hebben dan ook een sloep. Als u ook een sloep heeft, dan kunt u vanaf nu bij Sluishuis een sloepplek kopen. Daarvoor hoeft u geen bewoner van Sluishuis te zijn. Kijk voor meer informatie op deze pagina op de projectsite.

Ook nog enkele ligplaatsen voor woonschepen te koop

Niet alleen Sluishuis is opgeleverd, ook de ligplaatsen voor woonschepen langs de pier bij het gebouw zijn klaar. Op deze waterkavels kunt u uw eigen woonschip afmeren. U geniet hier in alle vrijheid van wonen op het water. De nog beschikbare ligplaatsen zijn 32 bij 7 meter, geschikt voor woonschepen van maximaal 30 bij 5 meter. In de ligplaatsenzoeker op de projectsite kunt u zien welke ligplaatsen nog vrij zijn.

Losse waterkavel kopen of ligplaats met woonschip? Het kan allebei

De waterkavels van Sluishuis worden in principe zonder woonschip aangeboden. Zo heeft u alle vrijheid om het (bestaande) woonschip van uw keuze af te meren. Hou er rekening mee dat het schip aan bepaalde eisen moet voldoen. De ligplaatsen zijn bestemd voor schepen die herkenbaar zijn als van origine varend, maar hoeven niet meer varend te zijn. Verder moet het schip gasloos zijn. Dat zal in veel gevallen enkele aanpassingen vereisen. Wilt u zelf ontwerpen en bouwen? Dat kan, mits u aan de eisen van welstand voldoet en een bestaande romp gebruikt. Heeft u geen tijd om een ontwerp te laten maken en de bouw te begeleiden? Dan kunt u terugvallen op de scheepsbouwers van Sluishuis. Zij hebben voor Sluishuis een aantal basisontwerpen gemaakt, gebaseerd op de welstandseisen van de gemeente Amsterdam. Elk ontwerp is geïnspireerd op een van origine varend scheepstype. U wordt dus volledig ontzorgd.

Bekijk overzicht