Nieuws
13 november 2023

Rabobank: advies, financiering en maximaal 5.000 euro 'startpremie' voor CPO-groepen

Je hebt vast wel eens gehoord over zelfbouw met een groep andere enthousiastelingen, oftewel Samen Zelfbouwen. Vaak valt dan de term CPO, collectief particulier opdrachtgeverschap. Maar wat is dat precies? Wat zijn de voordelen? En hoe financier je een CPO-project? Rabobank geeft antwoord op deze vragen en stelt via haar Coöperatiefonds een ontwikkelbijdrage van maximaal 5.000 euro beschikbaar voor startende CPO-groepen.

Samen Zelfbouwen via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO)

Via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) realiseer je met andere zelfbouwers een nieuwbouwproject met (veelal) koopappartementen. Samen met de andere kopers en de architect bedenk je het ontwerp van het gebouw en de invulling van gezamenlijke ruimtes en functies. Ook zorg je ervoor dat jouw woning zo veel mogelijk aan jouw individuele wensen voldoet. Eventueel maak je afspraken over deelvoorzieningen. Op deze pagina op de website van Rabobank lees je meer over CPO. Je vindt daar ook informatie over hoe je via Rabobank een CPO-project kunt financieren.

Rabobank: geld uit Coöperatiefonds voor startende CPO-groepen

Rabobank is een warm voorstander van CPO-projecten, omdat mensen daarmee passende, betaalbare en toekomstbestendige woningen kunnen realiseren, die helemaal aan hun woonwensen voldoen. Maar elk CPO-project kent een fase – in het begin – waarin financiering nog niet mogelijk is, terwijl er al wel kosten worden gemaakt. Rabobank denkt met CPO-groepen mee en stelt voor deze beginfase geld beschikbaar vanuit haar Coöperatiefonds. Startende CPO-groepen kunnen – als zij aan de voorwaarden voldoen uiteraard – maximaal 5.000 euro ontwikkelbijdrage uit dit fonds krijgen. Via de knoppen hieronder lees je daar meer over en kun je namens jouw CPO-groep de ontwikkelbijdrage aanvragen.

Bekijk overzicht