Nieuws
11 april 2023

Samen met anderen je woning bouwen op een CPO-kavel in Amsterdam Zuidoost. Meld je aan

Samen met anderen een woongebouw in Amsterdam realiseren, waarbij jouw woning zo veel mogelijk aan je individuele wensen voldoet. Zo werkt collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). De gemeente geeft dit voorjaar in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost weer een CPO-kavel uit. Lijkt dat je wat? Bezoek dan op zaterdag 22 april (van 12.00 tot 14.00 uur) de informatiebijeenkomst en schrijf je in.

Meedoen met bouwgroep? Bezoek informatiebijeenkomst op zaterdag 22 april

De bijeenkomst van 22 april is bedoeld om mensen te interesseren. Want hoe completer de bouwgroep, hoe sneller het project van start kan, áls de bouwgroep door de gemeente wordt geselecteerd. De inschrijving loopt nog en ook andere bouwgroepen kunnen zich aanmelden. De bijeenkomst is van 12.00 tot 14.00 uur en vindt plaats in Restaurant Elixer aan de Egeldonk 50 in Amsterdam. Je krijgt tekst en uitleg over de kavel, over hoe CPO werkt en over de kosten. Ook kun je vragen stellen en je inschrijven. Dat is geheel vrijblijvend en gratis. Wel wordt een kopie van je legitimatiebewijs gevraagd. Pas als de bouwgroep de kavel krijgt toegewezen, kun je je inschrijving definitief maken. Wil je meer weten over dit CPO-project of over de bijeenkomst? Bel dan tijdens kantooruren met de contactpersoon van de bouwgroep: 06-21528056.

CPO: wel de lusten, niet de lasten van zelfbouw

Zelfbouw in een groep is leuk en enerverend. En het levert je een woning en een woongebouw op dat aan jouw wensen voldoet. Maar het is ook best complex. Om die reden worden professionals geselecteerd die het regelwerk van je overnemen. Je hebt dus wel de lusten, en niet de lasten van zelfbouw.

Woongebouw met appartementen, lofts, grote woningen of een penthouse

Het CPO-project zal bestaan uit circa 20 woningen. Het gaat om kleine appartementen voor starters (55 tot 70 vierkante meter), lofts (van 70 tot 140 vierkante meter), grotere woningen (van 80 tot 140 vierkante meter) en een penthouse (van 170 tot 240 vierkante meter). Al is het in een groep, het gaat om zelfbouw en dus er is volop ruimte om jouw individuele woonwensen te realiseren. Daarnaast denk je in een CPO-project met elkaar na over de invulling van gezamenlijke of gedeelde ruimtes en functies.

Wonen aan levendig plein

De kavel ligt in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost, in de hoek tussen de Daalwijkdreef, de Elsrijkdreef en de flats Geldershoofd en Gravestein. Langs de Elsrijkdreef komt een levendig buurtplein, waar het nieuwe woongebouw aan grenst. De E-buurt ligt dicht bij Diemen en op fietsafstand van de Watergraafsmeer

Bekijk overzicht