Nieuws
28 april 2024

SPOT: 823 huurappartementen in nieuwe stadswijk Hondsrugpark in Amsterdam

823 (!) comfortabele en energiezuinige huurappartementen aan het nieuwe Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost. Je vindt ze straks in nieuwbouwproject SPOT. Het gaat vooral om middeldure en vrije sector huurwoningen met twee, drie of vier kamers en een buitenruimte. De start verhuur wordt in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht. Meld je nu alvast aan via de projectsite, dan blijf je op de hoogte.

SPOT: zeven imposante torens met prachtig uitzicht over park en stad

SPOT bestaat uit zeven imposante torens met een prachtig uitzicht over het aangrenzende (nog aan te leggen) Hondsrugpark en de stad. De 823 huurappartementen zijn onder te verdelen in drie categorieën: behalve 525 middeldure huurwoningen en 188 vrije sector huurwoningen krijgt SPOT ook 110 sociale huurwoningen.

‘For the happy’, niet alleen ‘for the happy few’

SPOT krijgt niet alleen huurwoningen, maar ook koopappartementen, eveneens in allerlei prijscategorieën. SPOT is dan ook ‘for the happy’, en niet alleen ‘for the happy few’. De huurprijzen zijn nog niet bekend. Heb je interesse? Meld je dan via de projectsite aan als belangstellende, dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Ook hoor je dan vanzelf wanneer de inschrijving start.

SPOT: ook kantoren, horeca, winkels, sport, school en kinderopvang

Behalve veel woningen, zowel huur als koop, vind je in SPOT straks ook ontmoetingsruimtes, kantoren, horeca, sportvoorzieningen, winkels, een school en een kinderdagverblijf. Het gebouwencomplex is al volop in aanbouw. Als alles volgens plan verloopt, wordt de eerste fase in het tweede kwartaal van 2025 opgeleverd.

SPOT in feiten en cijfers:

 • 823 huurappartementen aan het Hondsrugpark.
 • Twee-, drie- en vierkamerappartementen.
 • 110 sociale huurwoningen.
 • 525 middeldure huurwoningen.
 • 188 vrije sector huurwoningen.
 • Ruim 11.000 vierkante meter kantoorruimte.
 • 1.250 vierkante meter horeca- en ontmoetingsruimte.
 • 1.100 vierkante meter winkelruimte.
 • 700 vierkante meter school en kinderdagverblijf.
 • 380 vierkante meter sportvoorzieningen.

Tijdlijn:

 • Q4 2024 – Verwachte start verhuur eerste fase.
 • Q2 2025 – Oplevering eerste fase.
 • Q2 2025 – Eerste bewoners.

SPOT: wonen aan nieuw park in levendige stadswijk tussen Ikea en Johan Cruijff ArenA

SPOT verrijst in de nieuwe stadswijk Hondsrugpark, tussen de Ikea en de Johan Cruijff ArenA. Waar je nu vooral kantoorpanden en asfalt ziet, ligt straks een autoluw woongebied met fiets- en wandelroutes, groen, water en sportfaciliteiten. Het gelijknamige park, dat nog moet worden aangelegd, loopt dwars door de wijk en is ongeveer net zo groot als zeven voetbalvelden. Uiteindelijk zal Hondsrugpark zo’n 5.000 woningen tellen. Hoewel het nu een kantorenwijk is, is er toch al flink wat dynamiek. Je vindt hier onder meer restaurantjes, een bierbrouwerij en winkelcentrum Amsterdamse Poort. Grote publiekstrekkers als Afas Live, de Ziggo Dome en (dus) de Johan Cruijff ArenA liggen in de directe omgeving. Goed om te weten: dankzij de nabijheid van Station Bijlmer-Arena, een groot openbaar vervoersknooppunt, doorkruis je vanuit Hondsrugpark straks snel en gemakkelijk de hele stad.

Bekijk overzicht