Nieuws
13 juni 2022
SPOT, een stad in een stad in Amsterdam Zuidoost. Inschrijven fase 1 t/m donderdag 23 juni

Je kunt het gerust een stad in een stad noemen: nieuwbouwproject SPOT in de nieuwe wijk Hondsrugpark in Amsterdam Zuidoost. Verdeeld over zeven gebouwen krijgt SPOT bijna 1.100 koop- en huurwoningen, maar ook kantoorruimtes, winkels, horeca en sportvoorzieningen. Tegelijkertijd komt er een park, het Hondsrugpark, dat zeven voetbalvelden groot wordt. De eerste 136 appartementen, in de eerste toren (A1) pal naast het park, zijn nu in verkoop. Je kunt je tot en met donderdag 23 juni (17.00 uur) via de projectsite inschrijven.

SPOT, fase 1: appartementen (72-185 vierkante meter), vanaf 462.500 euro

De variatie onder de 136 appartementen in deze eerste fase is groot. Het gaat om zogeheten ‘Grand Apartments’ en ‘Penthouses’, met twee, drie of vier kamers en woonoppervlaktes van 72 tot 185 vierkante meter. De appartementen zijn tot in de puntjes afgewerkt, krijgen vloerverwarming en allemaal een balkon (of twee), loggia of dakterras. Je kunt daarnaast kiezen voor verschillende indelingsvarianten. De globale prijsrange: van 462.500 tot 1.119.000 euro (v.o.n.). De prijzen zijn exclusief een keuken. Die kies je namelijk zelf uit. Wel worden de aansluitpunten op de door jou gewenste indeling aangebracht. Bij een aantal appartementen heb je het recht een parkeerplaats te huren in de onderliggende garage.

Verkoop fase 1 gestart. Inschrijving sluit donderdag 23 juni (17.00 uur)

De verkoop van fase 1 van SPOT in onlangs gestart. Heb je belangstelling voor een appartement? Ga dan naar de projectsite, maak een account aan en schrijf je in voor de woning(en) van jouw voorkeur. Dit kan tot en met donderdag 23 juni (17.00 uur). Daarna worden de woningen toegewezen door de ontwikkelaar, op basis van voorkeur en financiële zekerheid.

Circa 5.000 koop- en huurwoningen voor alle doelgroepen rondom een stadspark in Zuidoost

SPOT, dat aan alle duurzaamheidsnormen voldoet, verrijst aan de Hogehilweg, tussen de Johan Cruijff ArenA en Ikea in Amsterdam Zuidoost. De vernieuwde wijk komt rondom het Stadspark Hondsrugpark, het nieuwe groene hart van de wijk. Je kunt hier straks wandelen, sporten, picknicken en van de zon en de buitenlucht genieten. In de nieuwbouwprojecten die hier worden gerealiseerd, komen uiteindelijk zo’n 5.000 koop- en huurwoningen. Het gaat grotendeels om appartementen in hogere woontorens, met veel en ook grote buitenruimtes. Deels worden hiervoor kantoorgebouwen herontwikkeld, deels zijn het nieuwbouwcomplexen. Het woningaanbod wordt heel divers en varieert van koop tot huur en van compact tot zeer royaal. Zowel singles en stellen als gezinnen met kinderen zullen hier een fijne woonplek vinden.

Hondsrugpark: niet alleen groen, maar ook stads. En goed bereikbaar

Een woonplek bovendien in een omgeving die niet alleen groen, maar ook stads is. Er zijn nu al diverse trendy cafés en restaurants in de wijk te vinden, zoals van bierbrouwer Kleiburg en Club Jack. Grote trekkers, zoals de Johan Cruijff ArenA en de concertzalen Ziggo Dome en Afas Live, zijn met de fiets bereikbaar. En in het park zelf vinden festivals plaats. Ook winkels bevinden zich in de directe omgeving. En wil je de wijk uit, dan rij je zo de A2 of de A9 op. Reis je liever met het openbaar vervoer? Geen probleem. In de wijk vind je twee metrostations en een treinstation (NS Station Bijlmer ArenA). In een kwartier ben je op Schiphol of op de Zuidas, terwijl ook Amsterdam Centraal Station heel goed aan te reizen is.

Bekijk overzicht