Nieuws
20 januari 2023

Stiereveld: vrijstaande huizen en geschakelde herenwoningen in Watergang, nabij Amsterdam. Nu in verkoop

Ruimte, rust en groen. En tegelijkertijd alles bij de hand wat de stad te bieden heeft. Die combinatie vind je in nieuwbouwproject Stiereveld in Watergang, op nog geen kwartiertje fietsen van Amsterdam. Op dit moment zijn daar nog 4 vrijstaande huizen en 5 geschakelde herenwoningen in Waterlandse stijl in verkoop. De planning is dat de bouw in maart start.

Geschakelde herenwoningen en vrijstaande huizen in Watergang. Prijzen vanaf 769.500 euro

De geschakelde herenwoningen, die je ook tweekappers zou kunnen noemen, hebben woonoppervlaktes van circa 140 vierkante meter. Ze worden gebouwd op kavels van 222 tot 300 vierkante meter. Voldoende ruimte dus om lekker te wonen en te leven. Twee van de vier vrijstaande huizen zijn 138 en 139 vierkante meter. Deze komen op kavels van rond de 300 vierkante meter. De twee andere vrijstaande huizen zijn veel rianter, met woonoppervlaktes van 233 en 234 vierkante meter en kavels van 613 en 502 vierkante meter. De prijzen van de nog beschikbare herenwoningen beginnen bij 769.500 euro (v.o.n.). De vrijstaande woningen hebben koopsommen vanaf 899.500 euro (v.o.n.). De twee grootste vrijstaande huizen liggen rond de 1,5 miljoen euro (v.o.n.). Alle woningen hebben een eigen parkeerplek. Nog een aangenaam detail: de woningen staan op eigen grond. Je betaalt dus geen erfpacht.

Woningen met schitterende Waterlandse architectuur nabij Amsterdam

Stiereveld is een bijzonder project, met woningontwerpen die zijn geënt op de karakteristieke Waterlandse architectuur. Dat zie je terug in het kleurgebruik (met name groen, grijs en beige), het houtwerk aan de gevels, de schilderachtige dakkapelletjes, de daklijsten en de bescheiden uitbouwen. Een van de vrijstaande woningen lijkt op een kaakberg: een hooihuisboerderij met een piramide-achtig dak.

Stiereveld: polders, natuur en de stad dichtbij

Niet alleen de uitstraling van de woningen van Stiereveld, ook de omgeving is prachtig. Je kijkt uit over weilanden. Rondom Watergang is het landschap dan ook groen en vriendelijk. Veenweidegebieden, vaarten, rietkragen en pittoreske dorpjes wisselen elkaar af. In het nabije Ilpendam, op slechts vier kilometer, bevindt zich een goede basisschool waar de meeste kinderen uit Watergang naartoe gaan. En iets verder, op slechts een halfuurtje fietsen van Stiereveld, gonst de Amsterdamse binnenstad, met al haar winkel-, uitgaans- en culturele voorzieningen. Ook het IJsselmeer is niet ver weg.

Interesse? Schrijf je in of bel de makelaar

De verkoop is volop bezig. Ben je geïnteresseerd in een van de woningen in Stiereveld? Ga dan naar de projectsite en schrijf je in. Of neem contact op met de verkopend makelaars Brockhoff Makelaars (020-5437375), Volkert Makelaardij (0299-479474) of Thijssen Makelaardij (075-616 8669). De bouw gaat naar verwachting in maart starten. De oplevering wordt in juni of juli 2024 verwacht.

Bekijk overzicht