Nieuws
16 mei 2024

’t Eilandhart, Marken: 99 nieuwbouwwoningen in Marker stijl. Binnenkort eerste fase in verkoop

Schilderachtig en oer-Hollands, met waanzinnige vergezichten over het water. Ontdek het voormalige eiland Marken, niet ver van Amsterdam. Hoewel Marken al sinds 1957 verbonden is met het vasteland, is het échte eilandgevoel hier altijd gebleven. Op deze unieke plek verrijst nieuwbouwproject ’t Eilandhart, met 99 woningen in allerlei varianten, helemaal in Marker stijl. De eerste woningen gaan binnenkort in verkoop. Meld je aan via de projectsite en blijf op de hoogte.

’t Eilandhart: intieme woonbuurt, woningen in Marker stijl

Marken was eeuwenlang een eiland in de Zuiderzee (nu IJsselmeer en Markermeer), dat regelmatig werd geteisterd door overstromingen. De Markenaren bouwden hun huizen daarom op terpen, ook wel ‘werven’ genoemd. Dicht tegen elkaar aan, met alleen smalle straatjes, steegjes en pleintjes ertussen. In ’t Eilandhart komt die intieme sfeer helemaal terug.

Eindeloos uitzicht over het Markermeer

De nieuwe woningen verrijzen op twee werven, deels op het terrein van sportcomplex S.V. Marken. De eerste werf komt aan de westelijke kant, dicht bij het dorpscentrum, en telt 29 woningen. De tweede werf komt aan de oostelijke kant, langs de dijk, en bestaat uit zeventig woningen. Je kijkt hier uit op de vuurtoren of hebt een eindeloos uitzicht over het Markermeer. Aan de zuidelijke kant ligt een bos.

’t Eilandhart, Marken: tiny houses, appartementen, rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen

Het woningaanbod is zeer gevarieerd, en daarom geschikt voor starters, doorstromers en ouderen. Het gaat om tiny houses, appartementen voor starters en senioren, rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande huizen. Verder komen er quadrantwoningen (vier woningen onder één dak, waarbij elke woning aan twee andere woningen grenst) en rug-aan-rug-woningen (woningen in een blok, die met de achterkanten tegen elkaar aan staan).

Nieuwbouw in de stijl van Marken

De woningen op beide werven komen dicht bij elkaar te staan, helemaal in de stijl van Marken. De nokhoogtes verschillen, en ook de oriëntatie is steeds weer anders. Alsof ze losjes over de werven zijn uitgestrooid. Om de intimiteit te versterken, hebben de grondgebonden woningen kleine privé-terrassen. De glooiende, soms steile taluds aan de randen van de werven fungeren als gezamenlijke tuinen en overgangen naar het open landschap.

Marken: schilderachtige woonomgeving, fantastische vergezichten

Marken biedt je een schilderachtige woonomgeving met fantastische vergezichten over water en weilanden. Aan voorzieningen bovendien geen gebrek. In het sfeervolle oude centrum van het voormalige vissersdorp vind je winkels voor de dagelijkse boodschappen en kun je gezellig uit eten. En met mooi weer pak je een terrasje met uitzicht op de jachthaven Verder heb je op Marken (onder meer) een basisschool en een huisarts. Hou je van watersport? Dan kun je hier je hart ophalen. Marken wordt omringd door water en je kunt aanmeren in de jachthaven. En heb je even behoefte aan de reuring van de grote stad? Amsterdam ligt op slechts een halfuur met de auto. Pak je de fiets, dan ben je dik een uur onderweg. Maar dan fiets je wel door een schitterend water- en vogelrijk veenweidegebied.

’t Eilandhart: in fases in verkoop. Blijf op de hoogte

De woningen van ’t Eilandhart gaan in fases in verkoop. Wil je meer weten over dit bijzondere project? Meld je dan aan als belangstellende via de projectsite, dan blijf je op de hoogte en hoor je ook wanneer de eerste woningen in verkoop gaan.

Fotografie: Daan en Pascale van Reijn. De artist impressions van nieuwbouwproject ’t Eilandhart volgen binnenkort.
Bekijk overzicht