Nieuws
20 januari 2023

Thamenhof: tweekappers en huurappartementen in parkachtige omgeving in Uithoorn. Bouw gestart

Twee riante twee-onder-een-kapwoningen in een parkachtige omgeving aan de rand van Uithoorn en De Kwakel. Ontwikkelaar Van Wijnen realiseert ze in nieuwbouwproject Thamenhof, waar ook 127 huurappartementen verrijzen. De tweekappers (‘Hofwoningen’) worden zeer energiezuinig en gasloos. Het woonoppervlak is 147 vierkante meter. Je kunt kiezen uit verschillende indelingen. De bouw is gestart! 

Tweekappers Thamenhof: verschillende indelingen mogelijk

De begane grond van beide Hofwoningen is op verschillende manieren te gebruiken. In de basisuitvoering heb je beneden een royale slaapkamer met meerdere ramen en een openslaande deur naar het terras. Dit zorgt voor een fijne lichtinval. Aan deze slaapkamer grenst bovendien een extra badkamer. De woonkamer en keuken bevinden zich op de eerste verdieping. Met de ramen tot de grond heb je ook hier een fijne lichtinval. Bij een van de woningen heeft de keuken ook nog een Frans balkon met openslaande deuren. Aan de woonkamer heb je heerlijk zonnig balkon, gelegen op het zuiden. Maar is dit ook de door jou gewenste indeling? Misschien niet. Misschien heb je liever je keuken op de begane grond, en wil je de eerste verdieping helemaal gebruiken als woonkamer. Of heb je vooral behoefte aan een extra werkplek thuis? Maakt niet uit. Alles is mogelijk dankzij de flexibele indeling.

Vier slaapkamers, twee badkamers, twee overdekte parkeerplaatsen

Op de tweede verdieping bevindt zich de master bedroom. Deze heeft een Frans balkon met twee openslaande deuren, over de volle breedte van het huis. Naast de master bedroom heb je op de tweede verdieping nog twee andere slaapkamers en een royale badkamer. Laat je de basisindeling intact, dan heeft dit huis vier slaapkamers en twee badkamers. De ramen van de slaapkamers zijn lang (tot aan de vloer) en smal, zodat je privacy gewaarborgd is. De tweekappers beschikken verder over twee parkeerplaatsen in een afgesloten garagebox, in de onderbouw van het nabijgelegen appartementencomplex.

Wonen nabij Werelderfgoed

Nieuwbouwproject Thamenhof verrijst op een voormalig bedrijfsterrein (het WAPO-terrein), langs de Vuurlijn. Dat is een dijkweggetje dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Deze vroegere verdedigingslinie staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op deze plek vormt Thamenhof straks de markante entree van Uithoorn.

Thamenhof: nabij sportverenigingen, gezondheidscentrum, terrasjes en Amsterdam

Je woont hier bovendien nabij allerlei voorzieningen. Op loopafstand vind je de sport & health club Amstelhof met fitness, zwembad, sauna, tennis, padel, squash of yoga. Ook andere sportverenigingen liggen in de buurt, zoals hockeyclub Qui Vive, tennis club Qui Vive, honk- en softbalvereniging Thamen, jeu de boules vereniging B.U.T. en golfcenter Uithoorn. Ook het gezondheidscentrum Waterlinie, met onder meer een apotheek, tien huisartsen, de polikliniek van ziekenhuis Amstelland en vele andere zorgverleners, bevindt zich op loopafstand. In de nabijheid ligt bovendien tramlijnhalte Aan de Zoom, waardoor Amstelveen en Amsterdam Zuid gemakkelijk bereikbaar zijn. En het centrum van Uithoorn, met zijn terrassen aan de Amstel, is evenmin ver weg.

Belangstelling? Neem contact op met de makelaar

Heb je interesse of wil je meer weten over de tweekappers in Thamenhof? Neem dan contact op met EKZ Makelaars in Uithoorn: 0297-567863 of uithoorn@ekz.nl. Over de huurwoningen in Thamenhof wordt in een later stadium meer bekend.

Bekijk overzicht