Nieuws
12 juli 2022

The Ruby (Bajeskwartier, Amsterdam): 'life proof' appartementen met dakterrassen en moestuin. Binnenkort in verkoop

Het wordt een nieuw stukje Amsterdam voor mensen die geloven dat de stad anders kan: inclusiever, groener, gezonder en duurzamer: Bajeskwartier in Amsterdam Oost. In deze wijk, die op de plek van de voormalige Bijlmerbajes verrijst, kun je wonen en werken in een groene en levendige omgeving, én in opvallende gebouwen. Zoals in The Ruby, een gebouw met prachtige life proof appartementen die binnenkort in verkoop gaan.

The Ruby, Bajeskwartier: 103 ‘life proof’ appartementen in Amsterdam. Vanaf 580.000 euro

The Ruby is een elegante en stedelijke woontoren midden in het groen. Het gebouw is ontworpen door het toonaangevende architectenbureau OMA. The Ruby bestaat uit 103 koopappartementen met veel glaspartijen en een spectaculair uitzicht. De appartementen zijn ‘life proof’. Dat betekent dat je er heel lang kunt blijven wonen. Het aanbod varieert van slim ingerichte tweekamerwoningen van zo’n 50 vierkante meter tot riante vijfkamerappartementen van 128 vierkante meter. Daar tussenin zitten dan ook nog drie- en vierkamerappartementen met verschillende oppervlaktes. Verder zijn er diverse maisonnettes – tweelaagse woningen – met woonoppervlaktes tot wel 146 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 580.000 euro (v.o.n.). Fijne bijkomstigheid: de woningen staan op eigen grond. Je betaalt dus geen erfpacht.

Dakterrassen met bomen en weelderig groen, moestuin naast de deur

Exclusief voor de bewoners van The Ruby is er op de zesde en de negende verdieping een dakterras met bomen, weelderig groen en zitjes. Hier geniet je van de zon, de buitenlucht, het groen en een geweldig uitzicht op de wijk. Het gebouw ligt straks op een strategische plek: dicht bij zorg- en gezondheidsvoorzieningen én pal naast de moestuin, waar je met je buren groenten kunt verbouwen. Over tuinen gesproken. Als je straks het gebouw uitloopt, bevind je je meteen in het bijzondere, aaneengeschakelde tuinenlandschap van Bajeskwartier. Dit landschap bestaat uit maar liefst 68 tuinen, waar je heerlijk in rond kunt dwalen.

Interesse? Geef nu alvast je voorkeuren aan

Heb je belangstelling voor een appartement in The Ruby? Kijk dan op de projectsite voor meer informatie en geef nu alvast aan welke woning(en) jouw voorkeur hebben. Je krijgt dan vanzelf te horen wanneer de verkoop start.

Bajeskwartier: nieuwe, groene stadswijk in Amsterdam Oost, met 1.350 woningen

Bajeskwartier wordt een groene en duurzame stadswijk die verrijst op de plek van de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam. De wijk telt straks zo’n 1.350 woningen, variërend van sociale huur- tot zeer luxe koopappartementen. Gezinnen, studenten, expats, ouderen, ondernemers en creatievelingen zullen zich in Bajeskwartier thuisvoelen. Een versmarkt, een gezondheidscentrum en voorzieningen op het gebied van cultuur & design maken Bajeskwartier tot een levendige en veelzijdige wijk. De 16 gebouwen zijn ontworpen door 11 toonaangevende architectenbureaus.

Bekijk overzicht