Nieuws
1 mei 2024

Thuishaven, Edam: nieuwbouw met monumentale klasse. Blijf op de hoogte

Het comfort, het gemak en de energiezuinigheid van nieuwbouw, de monumentale klasse van de zeventiende eeuw. Je combineert het in nieuwbouwproject Thuishaven, midden in het historische centrum van Edam. Hier gaan binnenkort twee herenhuizen, drie appartementen en twee winkelruimtes in verkoop, verdeeld over vijf panden ‘die over ruim 100 jaar nog steeds bestaan en hun waarde behouden’, aldus ontwikkelaar HSB. Meld je aan als belangstellende, dan blijf je op de hoogte.

Thuishaven: nieuwbouw in de stijl van de zeventiende eeuw

De panden hebben elk een eigen karakter. Dat is te danken aan het scherpe oog van de architect voor historische details. Je ziet een trapgevel, een klokgevel, een tuitgevel en twee zogeheten schilddaken met elk een dakkapel en op de nok een decoratieve ‘koningsstijl’. Ook de warme kleuren van de bakstenen dragen bij aan de karakteristieke uitstraling. Muurankers, luifels, natuurstenen accenten, ramen met roedeverdeling, luiken en subtiele versieringen in het metselwerk maken het beeld compleet. Hier wordt nieuwbouw gerealiseerd die naadloos past in het historische centrum van Edam. Het is nieuwbouw in de stijl van de zeventiende eeuw.

Twee herenhuizen, drie appartementen in historisch Edam

Dan de woningen zelf. Je vindt in de vijf panden van Thuishaven twee herenhuizen en drie appartementen. De herenhuizen zijn 183 en 184 vierkante meter groot en hebben een achtertuin met berging. De appartementen (twee of drie kamers) hebben woonoppervlaktes van 63, 87 en 93 vierkante meter. De woningen zijn zeer comfortabel en energiezuinig. Ze hebben dan ook alle vijf vloerverwarming, uitstekende isolatie, HR++ ramen, een warmtepomp met bodembron en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Ook bedrijfsruimtes (winkel, kantoor of atelier) in Thuishaven

De twee herenhuizen zijn ideaal om te wonen, maar ook geschikt voor wie wonen en werken wil combineren. Je kunt in deze woningen namelijk heel goed een atelier, studio, praktijk of (thuiswerk)kantoor inrichten. Behalve woningen omvat Thuishaven twee zelfstandige winkelruimtes. Als koper van het bovengelegen appartement kun je die ruimte bij je appartement kopen.

Wonen met monumentale klasse in Edam

Edam heeft een rijk verleden dat tot diep in de Middeleeuwen teruggaat. Die eeuwenlange geschiedenis zie je terug in het historische centrum van het stadje, met zijn vele oude panden, mooie grachten, leuke winkeltjes, gezellige terrassen en intieme pleintjes. Het stadje aan het Markermeer (voorheen Zuiderzee) telt 178 (!) monumenten. Edam wordt niet voor niets ‘Klein Amsterdam’ genoemd. En met Thuishaven, op 100 meter van de Keizersgracht en het Spui, komen er in één klap vijf panden met monumentale klasse bij.

Interesse? Blijf op de hoogte

De verkoopmanifestatie voor de woningen en winkelruimtes is begin juni. Wil je een uitnodiging ontvangen? Meld je dan via de projectsite aan als belangstellende, dan word je als eerste op de hoogte gebracht van het laatste nieuws.

Bekijk overzicht