Nieuws
9 juli 2022

Unieke silo-villa's op dak iconisch gebouw Cruquiuseiland, Amsterdam. Per direct beschikbaar

Karakteristiek wonen in Amsterdam, boven op een iconisch gebouw aan het water. Ontdek de silo-villa’s op Cruquiuseiland. Silo-villa’s? Jazeker, drie oude wijnsilo’s zijn op het dak van gebouw Cruquius 1.4 geplaatst en getransformeerd tot riante woningen met fantastische dakterrassen. Het uitzicht is geweldig, onder meer op de Entrepothaven. Er zijn er nog twee te koop. 

Ronde villa’s van staal op dak iconisch gebouw Amsterdam, riante terrassen

Weinig woningen in Amsterdam zijn zo bijzonder als deze silo-villa’s. Alleen al het materiaal – ze zijn van staal – en de ronde vorm zijn voor een woning uniek. De plek ook: op het dak van Cruquius 1.4, een robuust gebouw aan de Entrepothaven, waarin ook The Harbour Club is gevestigd. De villa’s zijn ongeveer 152 vierkante meter groot, verdeeld over drie lagen. Je hebt een riant dakterras van ongeveer 99 of 118 vierkante meter. Vanaf je terras, maar ook vanuit je silo-villa, heb je een prachtig uitzicht over Cruqiuseiland, Amsterdam Oost en het water.

Silo-villa’s Cruquiuseiland: drie woonlagen, eigen keuzes maken

De entreeverdieping is ingedeeld met een woonkeuken, toiletruimte en een kamer die ideaal is als study of logeerkamer. Vanuit de keuken en de study heb je toegang tot het terras. Om privacy te waarborgen, zijn op de grens met de buren vaste plantenbakken geplaatst. De woonkamer ligt op de eerste verdieping en de tweede verdieping is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer en een wasberging. Op de projectsite kun je de plattegronden bekijken. Het toilet, de badkamer en de keuken worden overigens casco opgeleverd. Zo kun je nog volledig je eigen keuzes maken en de stijl en sfeer kiezen die bij jou past. De aansluitpunten zijn uiteraard al wel aangebracht.

Interesse? Schrijf je in of bel de makelaar voor een bezichtiging

De prijzen van de twee nog beschikbare silo-villa’s zijn 1.265.000 en 1.295.000 euro (v.o.n.). Het verschil zit ‘m vooral in de grootte van de buitenruimte. De koopsom voor een stallingsplaats in de parkeergarage onder een nabij gelegen gebouw is 45.000 euro (v.o.n.). Die plek is voor jou gereserveerd, maar kopen is niet verplicht. De erfpacht is afgekocht voor 50 jaar en bij de prijs inbegrepen. Heb je interesse? Ga dan naar de projectsite voor meer informatie en schrijf je in. Of neem contact op met Eefje Voogd Makelaardij (020-3050560) of Sense Vastgoed (06-13574000) voor een bezichtiging op afspraak.

Wonen, werken en ontspannen in voormalige wijnterminal in Amsterdam

De oude wijnterminal, waarin ook The Harbour Club is gevestigd, is getransformeerd tot een unieke plek aan het water van de Entrepothaven. Het is een iconisch gebouw, waarin wonen, werken en horeca samenkomen. Behalve de silo-villa’s vind je in het gebouw 51 huurappartementen (allemaal al bewoond) en een aantal stadswoningen met atelier. De architect heeft zich laten inspireren door het industriële en nautische verleden van deze plek. Het gebouw lijkt achter een betonnen raster te staan, een verwijzing naar de stapels containers die je vroeger in dit havengebied zag. Bronskleurig aluminium geeft het gebouw behalve een robuuste, ook een chique uitstraling. Voor meer ‘zachtheid’ zorgt de inrichting van de Wijnsilostraat. Een brede stoep, veel groen en hier en daar een bankje zorgen voor de menselijke maat.

Cruquiuseiland: rustig wonen aan het water in Amsterdam, nabij de binnenstad

Cruquiuseiland laat zien hoe veelzijdig wonen in Amsterdam is. Omdat het een schiereiland is, heb je hier geen doorgaand verkeer. Je woont op Cruquiuseiland dus in betrekkelijke rust. Tegelijkertijd woon je op slechts een kwartiertje fietsen van het centrum van Amsterdam. Ook de ringweg, aan de andere kant, is dichtbij. Verder vind je in de directe omgeving galeries, horeca, ateliers en andere stadse zaken die het leven leuk maken. Kenmerkend voor Cruquiuseiland zijn de karakteristieke industriële gebouwen, nieuwe kantoor-hubs en het historische Insulindehuisje. Behalve van de binnenstad geniet je ook van de charme van Amsterdam Oost. Met name de Javastraat, het Oosterpark en de Dappermarkt bieden volop afleiding, met koffietentjes, cafés, modewinkels, roti-keukens, toko’s en mediterrane warenhuizen.

Bekijk overzicht