Nieuws
16 september 2023

Vechtrijk XA2: wonen nabij de haven van Weespersluis. Nog diverse woningen beschikbaar

Er zijn nog woningen beschikbaar in fase XA2 van Vechtrijk, een van de deelgebieden van het groene en waterrijke Weespersluis in Weesp. Het gaat om Herenhuizen, Stadswoningen, Stadsvilla’s en zogeheten Pakhuizen. Dat zijn pakhuis-achtige woningen met de mogelijkheid van een bedrijf aan huis. De woningen worden casco opgeleverd, waardoor je meer vrijheid hebt je huis naar eigen wensen in te richten en af te werken.

Vechtrijk XA2: wonen in het hart van Weespersluis, het beste van twee werelden

Vechtrijk XA2 is het hart van Weespersluis. Je hebt hier het beste van twee werelden: een heerlijk ruime woning met een riante tuin, én gezellige stadse voorzieningen om de hoek. Zoals een koffietentje, een terrasje, kleinschalige winkels en een supermarkt. Ook een gezondheidscentrum (met onder meer een huisartsenpraktijk, een tandartsenpraktijk en een apotheek) is binnen handbereik. Je woont hier bovendien bij de haven, waar je op houten steigers in de zomer heerlijk kunt relaxen aan het water. Op een steenworp afstand ligt de Gouw, de centrale waterplas van Weespersluis. Je gaat vanaf hier zo met je sup of sloep de sluis door, naar de Vecht.

Architectuur van een vestingstadje, ook woningen met ruimte voor kantoor of praktijk aan huis

De nog beschikbare woningen in Vechtrijk XA2 hebben woonoppervlaktes van 122 tot 195 vierkante meter en prijzen vanaf 605.000 euro (v.o.n.). De architectuur lijkt op die van een vestingstadje. Bij de Herenhuizen, Stadswoningen en Stadsvilla’s zie je steeds weer andere gevels, verschillende kleuren baksteen en verticale ramen met roedeverdeling. Ook de Pakhuizen hebben een bijzondere uitstraling: robuust en stenig. Pakhuis-achtig dus. Bijzonder aan deze woningen is verder dat je de mogelijkheid hebt van een bedrijf aan huis. Denk hierbij aan een (klein) advocatenkantoor, een atelier, een kapperszaak, een praktijk voor huiswerkbegeleiding of een coachingspraktijk. Deze woon-/werkwoningen bieden je diverse financiële voordelen. Lees meer hierover op deze pagina op de projectsite. Een deel van de nog beschikbare woningen in Vechtrijk XA2 staat onder optie. Die kúnnen dus nog terug in de verkoop komen.

Vechtrijk XA2, Weespersluis: energiezuinig en comfortabel wonen, met een lagere energierekening

De woningen worden casco opgeleverd, maar zijn helemaal voorzien van tal van duurzaamheidsmaatregelen. Dat maakt ze heel energiezuinig en bijzonder comfortabel. Denk aan drielaags isolatieglas (HR+++), zonnepanelen, een bodemwaterpomp met vloerverwarming én -koeling en een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Het energielabel is niet voor niets A+++. Behalve duurzaam en comfortabel is dat ook nog eens financieel aantrekkelijk. Bij normaal verbruik is je energierekening een stuk lager.

Tussen water en drie parken

Vechtrijk XA2 is ideaal gelegen tussen water en groen. Je woont hier bij de haven en de Gouw, en aan twee parken: het Park aan de Muiderslotlaan en het Weespersluispark). Het Park aan de Muiderslotlaan wordt een prachtig bloemrijk park. Het Weespersluispark is meer een klassiek stadspark, zoals het Vondelpark. Even verderop ligt nóg een park: het Gouwpark. Dit wordt park dat uitnodigt tot bewegen en beleven. In het Gouwpark, gelegen aan de Gouw, komen ook een strandje met aanlegsteiger voor bootjes, en een strandpaviljoen.

Inschrijven via projectsite

Zie jij jezelf hier wel wonen? Bekijk dan het beschikbare woningaanbod op de aanbodpagina op de projectsite en schrijf je in.

Bekijk overzicht