Nieuws
6 februari 2024

Waterrijk, Weespersluis: nieuw aanbod riante woningen in het groen en aan het water. Nu in verkoop

Woningen met een sfeervolle of juist strakke uitstraling, veel groen, tuinen aan het water en aanlegplekken voor sloepen. In Waterrijk, onderdeel van nieuwbouwwijk Weespersluis bij Weesp, kun je heerlijk wonen met het hele gezin, terwijl je zo in Amsterdam bent. Op dinsdag 6 februari is hier weer nieuw woningaanbod in verkoop gegaan: rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s. De prijzen: vanaf 700.000 euro (v.o.n.).

Waterrijk, Weespersluis: riant wonen in stijl, elke dag een vakantiegevoel

Het gaat om 20 woningen in fase 2 van deelgebied Waterrijk 5B1. Een deel van de woningen krijgt een stijlvolle, landelijke uitstraling. Je ziet onder meer rieten en/of gebroken kappen, erkers, overhangende goten, houtwerk aan de gevels, ramen met roedeverdeling en natuurlijke kleuren. Andere woningen hebben juist een modernere architectuur. In de meeste woningen geniet je van een riante tuin aan het water, al dan niet met een aanlegplaats voor een sloep. Zo kun je vanuit je tuin richting de Vecht, het IJmeer, Amsterdam of de Loosdrechtse Plassen varen. Wat een vrijheid! Alsof je op vakantie bent! Over vakantiegevoel gesproken: om de hoek ligt een waterrijk polderlandschap, waar je heerlijk kunt wandelen, hardlopen, skaten of fietsen.

Waterrijk: rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in deelgebied 5B1

Variatie is het toverwoord in deze tweede fase van Waterrijk 5B1, net als in de eerste fase trouwens. Er zijn diverse typen rijwoningen, tweekappers en vrijstaande villa’s beschikbaar. Alle woningen hebben vloerverwarming. En dankzij (onder meer) de uitstekende isolatie, de zonnepanelen op het dak en de bodemwarmtepomp zijn ze zeer energiezuinig (label A+++), waardoor je flink bespaart op je energiekosten.

Riante rij- en hoekwoningen: vanaf 700.000 euro

De rij- en hoekwoningen komen in twee blokken van drie en vier woningen. Het gaat dus niet om standaard rijwoningen, eerder om drie- en vierkappers. Ze zijn ook veel groter dan een traditioneel rijtjeshuis. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 144 tot 171 vierkante meter. Je hebt een riante tuin op het zuiden, oosten of noorden, die met openslaande deuren vanuit de woonkamer te bereiken is. De meeste hoekwoningen hebben daarnaast ook nog eens een of twee parkeerplekken op eigen terrein. Elke rij- en hoekwoning heeft drie slaapkamers op de eerste verdieping en een riante zolder, waar je heel gemakkelijk een vierde slaapkamer, een werkkamer of een hobbykamer van kunt maken. De prijzen lopen uiteen van 700.000 tot 890.000 euro (v.o.n.).

Tweekappers met riante tuin, soms aan het water: vanaf 925.000 euro

De twee-onder-één-kapwoningen hebben woonoppervlaktes van circa 166 tot 177 vierkante meter en vier openslaande deuren die de woonkamer met de tuin verbinden. Op de verdieping heb je drie slaapkamers. De zolder is zo groot, dat je daar heel gemakkelijk een extra slaapkamer, werkkamer of hobbykamer van kunt maken. Twee tweekappers hebben de tuin aan het water. Je kunt hier een ligplaats voor je sloep laten aanleggen. Behalve een riante tuin heb je twee parkeerplaatsen op eigen grond. De prijzen variëren van 925.000 tot 1.150.000 euro (v.o.n.).

Vrijstaande villa’s: alle ruimte, zowel binnen als buiten: vanaf 1.425.000 euro

Dan zijn er nog de vrijstaande woningen, met woonoppervlaktes van ongeveer 181, 183 en 189 vierkante meter. Deze villa’s hebben een riante tuin aan het water, met ook hier de mogelijkheid van een ligplaats voor een sloep. De woningen hebben drie royale slaapkamers op de eerste verdieping. Op de riante tweede verdieping heb je ruimte genoeg om een extra slaap-, werk- of hobbykamer te creëren. Nog meer ruimte: je hebt twee parkeerplekken open eigen terrein. De prijzen? Vanaf 1.425.000 euro (v.o.n.).

Nu in verkoop

De verkoop van de tweede fase van Waterrijk 5B1 is op dinsdag 6 februari gestart. Heb je belangstelling voor een van de woningen? Ga dan naar de aanbodpagina op de projectsite en schrijf je in. De online inschrijving sluit op woensdag 14 februari (12:00 uur). Daarna kun je je nog wel aanmelden als reservekandidaat. Waterrijk 5B1 is een ontwikkeling van BPD en Van Erk.

Weespersluis: groen, waterrijk en de terrassen van Weesp om de hoek

Weespersluis is een prachtig groen en waterrijk woonlandschap nabij de oevers van de Vecht. Dit nieuwe woongebied ligt bij de historische vestingstad Weesp, op maar tien autominuten van Amsterdam en een kwartier met de trein. Weesp heeft een schilderachtig stadscentrum, met gezellige winkels en sfeervolle restaurants en terrassen. Ook Weespersluis zelf krijgt een centrum, met winkels, gezondheidsvoorzieningen en een strandje. Een groot deel van de wijk, ook wel woonlandschap genoemd, is gereserveerd voor natuur en water. Er komen drie stadsparken, een groot landschapspark en een grote waterplas: de Gouw.

Bekijk overzicht