Nieuws
26 oktober 2023

Weesperhout: tweekappers en villa's van hout, aan het water in Weespersluis. Nu in verkoop

Comfortabel en duurzaam wonen aan het water in het geliefde Weespersluis bij Weesp, in een schitterend huis van hout. Het kan in het nieuwe woonbuurtje Weesperhout. Daar zijn donderdag 26 oktober tien tweekappers en zes vrijstaande woningen in verkoop gegaan, die helemaal van hout zijn. De woningen verrijzen op een schiereiland, omringd door het water van de Gouw.

Weesperhout: villa’s en tweekappers van hout, aan het water

De vrijstaande woningen in Weesperhout zijn 186 vierkante meter groot, al is er een ‘special’ die nog wat groter is: 209 vierkante meter. De tien tweekappers hebben een woonoppervlak van ongeveer 162 vierkante meter. Alle woningen bestaan uit twee woonlagen. Ze hebben vijf kamers, twee parkeerplaatsen op eigen terrein en een fijne tuin aan het water. Dankzij het vele glas geniet je daar vanuit je huis volop van. Met de bouw wordt ook een aanlegsteiger voor je sloep gerealiseerd. Je kunt dus vanuit je tuin echt het water ‘op’. De prijzen van de tweekappers beginnen bij 935.000 euro (v.o.n.). De vrijstaande woningen hebben koopsommen vanaf 1.260.000 euro (v.o.n.).

Houtbouw: prettig, gezond, duurzaam en energiezuinig

Woningen van hout voelen van binnen prettiger aan en hebben ook een beter en gezonder binnenklimaat dan traditioneel gebouwde woningen. Hout is – als natuurlijk materiaal – ook veel duurzamer. Je onttrekt het weliswaar aan de natuur, maar het ‘groeit’ ook weer terug. En het houdt CO2 vast. Hout isoleert bovendien heel goed: een stuk beter zelfs dan wettelijk verplicht. De energieprestaties van de woningen in Weesperhout zijn dan ook uitstekend (minimaal A+++!). Dat scheelt in je energierekening en is heel comfortabel. Over comfort gesproken: de woningen zijn voorzien van vloerverwarming en er wordt gekozen voor houtsoorten die onderhoudsarm zijn en heel lang meegaan.

Weesperhout: nu in verkoop

De verkoop van Weesperhout is donderdag 26 oktober gestart. Heb je belangstelling voor een houtbouw woning in dit project? Ga dan naar de aanbodpagina op de projectsite en schrijf je in. De inschrijving sluit op dinsdag 7 november (10:00 uur).

Weespersluis: groen en waterrijk woonlandschap, op 10 minuten van Amsterdam

Weespersluis is een prachtig groen en waterrijk woonlandschap, nabij de historische vestingstad Weesp, op maar tien autominuten van Amsterdam en een kwartier met de trein. Weesp heeft een schilderachtig stadscentrum, met gezellige winkels en sfeervolle restaurants en terrassen.

Bekijk overzicht