Nieuws
5 mei 2022
Speciaal voor ondernemers: woon-werkwoningen op Cruquius in Amsterdam Oost. Nog enkele te koop

Ben jij ondernemer en wil je werken met wonen combineren? Dat zijn de woon-werkwoningen in de voormalige wijnterminal op Cruquius in Amsterdam Oost iets voor jou. De woningen bestaan uit twee lagen en zijn 123 tot 145 vierkante meter groot. De prijzen beginnen bij 735.000 euro (v.o.n.), inclusief 50 jaar afgekochte erfpacht. Wees er snel bij, want de verkoop is bezig en enkele woon-werkwoningen staan al onder optie.

Woon-werkwoningen Cruquius: uitzicht op het water

De woon-werkwoningen op Cruquius hebben beneden een werkruimte en een grote berging. Op de eerste verdieping bevinden zich de woonkamer met open keuken, één slaapkamer, de badkamer en de wasberging. Vanuit je woonkamer loop je zo je balkon op, van waaraf je uitkijkt op het water. In de ochtend kun je hier al in de zon zitten. De prijzen beginnen bij 735.000 euro (v.o.n.), inclusief vijftig jaar afgekochte erfpacht. De koopsommen zijn exclusief parkeerplaats, keuken en sanitair en tegelwerk in toilet en badkamer.

Wonen en werken in iconisch gebouw in Amsterdam

De oude wijnterminal, waarin ook The Harbour Club is gevestigd, is getransformeerd tot een unieke plek aan het water van de Entrepothaven. Het is een iconisch gebouw, waarin wonen, werken en horeca samenkomen. De architect heeft zich laten inspireren door het industriële en nautische verleden van deze plek. Het gebouw lijkt achter een betonnen raster te staan, een verwijzing naar de stapels containers die je vroeger in dit havengebied zag. Bronskleur aluminium vanaf de tweede verdieping geeft het gebouw naast een robuuste ook een chique uitstraling. Voor meer ‘zachtheid’ zorgt de inrichting van de Wijnsilostraat, waar het gebouw aan staat. Een brede stoep, veel groen en hier en daar een bankje zorgen voor de menselijke maat.

Interesse? Vraag de makelaar om een bezichtiging

Heb je belangstelling voor een van de woon-werkwoningen? Ga dan naar de projectsite voor meer informatie (zoals plattegronden en de prijslijst) en neem contact op met Eefje Voogd Makelaardij (020-3050560) of Sense Vastgoed (06-13574000) voor een bezichtiging op afspraak. Behalve de woon-werkwoningen zijn in de voormalige wijnterminal ook 51 huurappartementen gerealiseerd. Die zijn allemaal al bewoond. Op het dak staan drie silo’s waarvan unieke woningen (silo-villa’s) zijn gemaakt.

Rustig wonen op een schiereiland in Amsterdam, nabij de binnenstad

Cruquius, of Cruquiuseiland, laat zien hoe veelzijdig wonen in Amsterdam is. Omdat het een schiereiland is, heb je hier geen doorgaand verkeer. Je woont op Cruquius dus in betrekkelijke rust. Tegelijkertijd zit je op slechts een kwartiertje fietsen van het centrum van Amsterdam. Ook de ringweg, aan de andere kant, is dichtbij. Verder is er in je directe omgeving volop ruimte voor galeries, horeca, ateliers en andere stadse zaken die het leven leuk maken. Kenmerkend voor Cruquius zijn verder de karakteristieke industriële gebouwen, nieuwe kantoor-hubs en het historische Insulindehuisje. Behalve de binnenstad ligt ook Amsterdam Oost dichtbij. Met name de Javastraat, het Oosterpark en de Dappermarkt bieden volop afleiding, met alle koffietentjes, cafés, modewinkels, roti-keukens, toko’s en mediterrane warenhuizen.

Bekijk overzicht