Nieuws
21 januari 2023

Zelf je droomhuis bouwen op het water in Amsterdam. Nu inschrijven voor waterkavel in Houthaven

Zelf je eigen waterwoning bouwen in Amsterdam? Vlak bij het centrum en helemaal volgens je eigen wensen? Het kan in de Houthaven, de nieuwe stadswijk aan het IJ. Op de kop van Memeleiland, een van de woonpieren van de Houthaven, is nu een waterkavel voor individuele zelfbouw beschikbaar.

Drielaagse waterwoning in Houthaven, nabij Pontsteigergebouw

Het gaat om waterkavel 4, een van de vier waterkavels in de Houthaven. De kavel ligt aan de kant van het iconische Pontsteigergebouw en is echt een buitenkans. Niet alleen vanwege zijn afmeting (283 vierkante meter), ook vanwege het uitzicht over het IJ en de vrijheid die je hier hebt. Waterkavel 4 biedt je een unieke kans om je droomhuis op het water te bouwen, in Amsterdam. De waterwoning die je hier kunt bouwen, telt maximaal drie bouwlagen en mag een woonoppervlak hebben van maximaal 230 vierkante meter. Binnen de contouren van het waterperceel mag je pleziervaartuigen afmeren en drijvende vlonders plaatsen.

Inschrijven tot en met zondag 12 februari

De waterkavel kost 673.113 euro (exclusief BTW, erfpacht afgekocht). De inschrijving is op 19 januari gestart en staat open tot en met zondag 12 februari. Je kunt je inschrijven via deze pagina op de website van de gemeente. Daar vind je ook informatie over de voorwaarden en procedure.

Houthaven: wonen op slechts 10 minuten van centrum Amsterdam

De Houthaven, tussen de Spaarndammerbuurt en het IJ in Amsterdam, ondergaat een metamorfose. Op de plek waar vroeger vrachtschepen uit heel Europa hun ladingen hout losten, verrijst nu een levendige en duurzame stadswijk aan het water. De wijk zal uiteindelijk 2.700 woningen tellen. Daarvan zijn er al zo’n 1.500 gerealiseerd. Kenmerkend voor de Houthaven is dat de meeste bebouwing op (schier)eilanden of pieren wordt gerealiseerd, waardoor extra veel woningen aan het water staan. Je woont hier op slechts 10 minuten fietsen van het levendige centrum van Amsterdam. De wijk moet in de loop van 2025 klaar zijn.

Bekijk overzicht