The Wave

Het project The Wave ligt aan het IJ in Amsterdam-Noord en telt 58 koopappartementen. Opvallend zijn de grote golvende buitenruimtes, die over elke zijde van het gebouw lopen – afwisselend symmetrisch of asymmetrisch. Een residentiële krachtpatser met een zacht, warm en toegankelijk karakter. Lees hieronder verder.

Opdrachtgever
Amvest
Architect
Dok Architecten
Stadsdeel
Noord
Projectarchitect(en)
Liesbeth van der Pol, Pieter Lievense, Dorota Kolek
Aannemer
Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen
Adres
Céramiquelaan 161-275
Aantal woningen
58
Overig programma
gemeenschappelijke huiskamer, gedeelde parkeergarage
Fotografie
Dok architecten-Arjen Schmitz

Projectbeschrijving
Het project The Wave ligt aan het IJ in Amsterdam-Noord en telt 58 koopappartementen. Opvallend zijn de grote golvende buitenruimtes, die over elke zijde van het gebouw lopen – afwisselend symmetrisch of asymmetrisch. Een residentiële krachtpatser met een zacht, warm en toegankelijk karakter. De invloed van de Amsterdamse school is duidelijk terug te zien in de warme en ronde vormen van The Wave. Door het unieke kleurgebruik is er altijd iets nieuws te ontdekken in de gevel. Van ver oogt het gebouw wit met een glans, van dichtbij komt het gebouw tot leven en kan je de zeven kleuren steen als spikkels herkennen.

The Wave heeft een fraaie binnentuin. De beplanting in die binnentuin is heel divers. Opvallend zijn de grove dennen en de aanwezigheid van grind en natuursteen. Aan deze prachtige plek komt de lobby, het hart van het gebouw. In deze gezamenlijke ‘woonkamer’ kunnen de bewoners de krant of een boek lezen, even werken, een kopje koffie drinken of gezamenlijke activiteiten met je buren organiseren.

Onder het gebouw en de binnentuin, én onder het naastgelegen gebouw, komt een parkeerkelder. Daar heb je als bewoner ook je berging.

Bekijk archief
Partners Nieuwbouwprijs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan