Jonas’

  • 190 middeldure huurwoningen en 83 casco koopwoningen
  • 725 m² collectieve voorzieningen, 1.900 m² commerciële ruimte en parkeergarage
  • IJburg – Amsterdam Oost
Opdrachtgever
Amvest
Architect
Orange Architects en Felixx Landscape Architects
Aannemer
Ballast Nedam West
Stadsdeel
Oost
Adres
Krijn Taconiskade 1-567, Eva Besnyöstraat 1-9
Aantal woningen
273
Foto
Sebastian van Damme

Jonas’ staat voor een nieuwe manier van wonen en werken

Aan de haven van IJburg staat Jonas’: een gebouw met 190 middeldure huurwoningen, 83 casco koopwoningen en een breed scala aan ondersteunende voorzieningen. Jonas’ staat voor de nieuwe manier van wonen en werken: bewust duurzaam (BREEAM Outstanding), met de service van een hotel. Zo heeft Jonas’ een gezamenlijke Huiskamer waar je elkaar ontmoet, Logeerkamers voor je gasten, een eigen dakstrand en een inpandige filmkamer. Maar ook horeca in de plint, zoals een koffiebar waar mensen graag samenkomen, verbinden, gewoon kunnen zijn, maar elkaar ook inspireren.

Wonen in Jonas’

Jonas’ huisvest 190 huurappartementen (studio’s van 43 tot 52 m2) en 83 koopwoningen variërend van studio’s, villa’s, appartementen en duplex woningen. Bewoners wonen niet exclusief in hun eigen appartement, maar in Jonas als geheel. De Canyon en Het Bos vormen het centrale deel van Jonas’ en vormen vanaf de begane grond imposante atriums over alle verdiepingen. Dit geeft veel ruimte in de ‘buik’ van het gebouw. In Jonas’ bevinden ook bedrijfsruimten voor duurzame ondernemers.

Architectuur van Jonas’

Jonas’ is net anders dan de omliggende gebouwen. Het gebouw is niet van steen, maar bekleed met donkergekleurd, geprepatineerd zink. De gevel staat niet op de grond, maar is opgetrokken en het volume is niet rechthoekig, maar diamantvormig. Zo oogt Jonas’ zowel vertrouwd als vervreemdend, rationeel maar ook sculpturaal, herkenbaar maar ook vernieuwend.

Bekijk archief
Partners Nieuwbouwprijs
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontvang actualiteiten over nieuwbouw in de regio direct in je mail.
Meld je aan